Ærte myntesuppe

I sidste uge, hvor det var rigtig varmt, blev vi spurgt om vi ville lave suppe til et aftenarrangement i Timotheus kirken i Valby. Den udfordring kunne vi ikke stå for, så vi sagde ja! Men hvilen suppe skulle vi vælge at lave til en varm sommeraften med et modent publikum?
Først tænkte vi på kold spansk tomatsuppe, dernæst på kold melonsuppe, men det modne publikum in mente fravalgt vi disse valg. Vi måtte gå efter lidt mere sikkert men stadig uden at det blev for traditionelt.
Valget fladt på en lun ærte myntesuppe! Ærter og mynte er perfekte makkere som giver smagen af sommer.
Vi leverede 20 liter suppe – og det blev en success. Her er opskriften der passer til 4-6- personer!
Velbekomme!

Vi måtte supplere med frosne ærter.
ForberedelsesTID
10 minutter
TILBEREDNINGSTID
30 minutter
ANTAL PORTIONER
4 – 6
TILBEReDNING
INGREDIENSER
- 50 g smør
- 4 forårsløg – hakkede
- 450 g friske eller frosne ærter
- 6 dl grøntsagsbouillon
- 2 store kviste frisk mynte – tag bladene af kvisten
- 6 dl mælk
- 1 spsk brun farin
- salt og friskkværnet peber
GARNERING ved servering
- 3 spsk ærter
- friske mynte blade
- lidt kaffefløde
INSTRUKTIONER
- Varm smørret i en stor gryde. Tilsæt de hakkede forårsløg og varm langsomt op ved svag varme indtil forårsløgene er bløde og ikke brune.
- Rør ærterne i gryden. Tilsæt bouillon og myntebladene og bring det i kog.
- Læg låg på og lad blandingen simre
– 30 min hvis du bruger friske ærter
– 15 min hvis du bruger frosne ærter. - Tag tre spsk ærter fra til garneringen.
- Hæld suppen i en foodprocessor eller blender, tilsæt mælk og purer til suppen er jævn.
- Smag suppen til og tilsæt brun farin.
- Lad ssuppen køle af og stil den til yderligere let afkøling i køleskabet.
- Server suppen lun i skåle og garner med mynte og de ærter der blev taaget fra. Hæld lidt kaffefløde i og rør det let ud i en hvirvel.




Indlæg af samme kategori
Hjemmelavet fiskesuppe med laks, hvid fisk og jomfruhummerhaler
Maj har været en relativ kold måned jævnført med tidligere år. Og hvad er bedre end en god varm suppe, når man kommer kold og våd ind i huset efter en eftermiddag i haven. Vi er i øjeblikket igang med at tømme vores fryser, og i morges tog vi lidt fiskefond samt lidt...
Suppe med tre slags bønner, chili og hvidløgspesto
Bønner er virkelig en undervurderet grøntsag. I mine yngre dage kunne jeg ikke lide bønner, måske fordi den første gang da de blev serveret for mig, var de udkogte. Nu da jeg er begyndt at dyrke mine egne bønner, er jeg begyndt at kunne lide dem. Faktisk bruger jeg...
Sød kartoffel- og pastinaksuppe
Vinter er lig med suppetid. Der er ikke noget bedre, end at få en skoldhed suppe efter en god gåtur i det kolde vintervejr. Her er en variant lavet på sødekartofler og pastinak. De to rodfrugters sødme træder meget kraftigt frem i denne lækre fyldige og cremede suppe....
0 Comments