Ærte myntesuppe

Ærte myntesuppe | 8787-3 | Have til Bord

I sidste uge, hvor det var rigtig varmt, blev vi spurgt om vi ville lave suppe til et aftenarrangement i Timotheus kirken i Valby. Den udfordring kunne vi ikke stå for, så vi sagde ja! Men hvilen suppe skulle vi vælge at lave til en varm sommeraften med et modent publikum?

Først tænkte vi på kold spansk tomatsuppe, dernæst på kold melonsuppe, men det modne publikum in mente fravalgt vi disse valg. Vi måtte gå efter lidt mere sikkert men stadig uden at det blev for traditionelt.

Valget fladt på en lun ærte myntesuppe! Ærter og mynte er perfekte makkere som giver smagen af sommer. 

Vi leverede 20 liter suppe – og det blev en success. Her er opskriften der passer til 4-6- personer!

Velbekomme!

 

 

Ærte myntesuppe | 110713  | Have til Bord

Vi måtte supplere med frosne ærter.

ForberedelsesTID

10 minutter

}

TILBEREDNINGSTID

30 minutter

ANTAL PORTIONER

4 – 6

TILBEReDNING

INGREDIENSER

     

    • 50 g smør
    • 4 forårsløg – hakkede
    • 450 g friske eller frosne ærter
    • 6 dl grøntsagsbouillon
    • 2 store kviste frisk mynte – tag bladene af kvisten
    • 6 dl mælk
    • 1 spsk brun farin
    • salt og friskkværnet peber

    GARNERING ved servering

    • 3 spsk ærter
    • friske mynte blade
    • lidt kaffefløde

     

       

       

      l

      INSTRUKTIONER

       

      1. Varm smørret i en stor gryde. Tilsæt de hakkede forårsløg og varm langsomt op ved svag varme indtil forårsløgene er bløde og ikke brune.
      2. Rør ærterne i gryden. Tilsæt bouillon og myntebladene og bring det i kog.
      3. Læg låg på og lad blandingen simre
        – 30 min hvis du bruger friske ærter
        – 15 min hvis du bruger frosne ærter.
      4. Tag tre spsk ærter fra til garneringen.
      5. Hæld suppen i en foodprocessor eller blender, tilsæt mælk og purer til suppen er jævn.
      6. Smag suppen til og tilsæt brun farin.
      7. Lad ssuppen køle af og stil den til yderligere let afkøling i køleskabet.
      8. Server suppen lun i skåle og garner med mynte og de ærter der blev taaget fra. Hæld lidt kaffefløde i og rør det let ud i en hvirvel.

       

       

      Ærte myntesuppe | 110546 | Have til  bord
      Ærte myntesuppe | 111518 | Have til bord
      Ærte myntesuppe | 111630 | Have til Bord

      Indlæg af samme kategori

      Sød kartoffel- og pastinaksuppe

      Sød kartoffel- og pastinaksuppe

      Vinter er lig med suppetid. Der er ikke noget bedre, end at få en skoldhed suppe efter en god gåtur i det kolde vintervejr. Her er en variant lavet på sødekartofler og pastinak. De to rodfrugters sødme træder meget kraftigt frem i denne lækre fyldige og cremede suppe....

      0 Comments

      Submit a Comment

      Your email address will not be published. Required fields are marked *

      This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.