Affogato con Amaretti


Forberedelsestid
5 minutter
TILBEREDNINGSTID
12 minutter
ANTAL Kager
24
TILBEReDNING
INGREDIENSER
2,5 dl sukker
0,5 dl hvedemel
2 æggehvider
3 cl amaretto likør
Forfatter: Jens Erik Ebbesen
INSTRUKTIONER
Pisk æggehviderne stive (som når du laver tiramisu).
Pisk sukkeret i lidt efter lidt.
Bland de finthakkede mandler med melet.
Vend mandel og melblandingen i de piske æggehvider – først halvdelen og derefter den anden halvdel lidt efter lidt.
Tilsæt til sidst amaretto-likøren, og bland den godt i.
Fordel massen i små kugler (teske-størrelse) på en bageplade med bagepapir, idet du holder en afstand mellem kuglerne på 3-4 cm, da de under bagningen bliver større.
Bag dem i en forvarmet ovn på 180 grader (almindelig varme) i ca. 12 minutter, eller til de er gyldne.
Lad dem køle af på en bagerist.
Serveres evt. drysset med flormelis sammen med affogato.
TIP: Vil du have at kagerne skal være mere runde istedet for flade, tilsæt flere mandler samt mere mel.
Indlæg af samme kategori

Vi har masser af salat – også om sommeren!
Sommer er lig med salat. Kunsten er imidlertid ikke at så al salat på een gang i foråret, men derimod i mindre portioner med ca. 2-3 ugers mellemrum sommeren igennem, ellers risikerer man at drukne i salat eller hvad værre er, den står og rådner i køkkenhaven. Vi sår...

Vores ‘ørnenæb’ er blevet elektrisk!
En gang imellem kan det kræve stærke armmuskler at bruge et ørnenæb. Men med STIHL's lille en-hånds sav GTA 26 er det slut. Vi har en del hasselbuske, som vi med jævne mellem skærer ned, og det kan være noget af en opgave når man tager fat med ørnenæbbet. Vi har...

Så blev vores anden iMow robotplæneklipper fra STIHL installeret
Så kom dagen, hvor vi fik installeret den anden iMow robotplæneklipper fra STIHL. Som tidligere nævnt erstatter de vores tidligere Husqvarna Automowere. Vi benyttede lejligheden til at lægge nye og mere kraftige kabler ned og håber at mosegrise og muldvarper ikke...