Ananassalvien blomstrer

Vores ananassalvie trives i drivhuset, inden den snart slippes løs på friland i de nye højbede. Ananassalvie, Salvia elegans, er en flerårig plante, som ikke tåler frost. Vi planter den derfor først ud i haven sidst i maj/først i juni, så vi er sikre på, at der ikke er nattefrost. Indtil nu har vi ikke været så flinke til at tage den ind om vinteren, men man bør gøre det i oktober, hvis man vi have, at den skal overleve den danske vinter. Den kan klippes tilbage, inden den tages ind eller dækkes til i drivhuset. Det er sket at ananassalvie kan overvintre på friland på et beskyttet sted.

Ananas salvien er først blevet mere almindelig i de seneste år. Ananassalvie er oplagt at bruge i dessertkøkkenet. Den pynter og har en meget kraftig duft af ananas, som vil overraske mange. Vi bruger ananassalvien til gelé eller som pynt til frugtsalaten. Desuden bruger vi den også grofthakket sammen med pistacienødder, når vi serverer carpaccio på terrassen om sommeren. Det grønne og eksotiske indslag til sommerdrinks kan også meget vel være ananassalvien. Tørrede blade og blomster anvendes i potpourrier.

Den formeres let ved stiklinger, der tages af planten i juli måned. Efter 8 dage i muldjord blandet med sand, har stiklingerne slået rod. Planten er flerårig og tåler ikke frost. Den sikres derfor en god plads i drivhuset, hvor den hurtig vil vokse, og nye stiklinger kan tages.

Indlæg af samme kategori

Vi har masser af salat – også om sommeren!

Vi har masser af salat – også om sommeren!

Sommer er lig med salat. Kunsten er imidlertid ikke at så al salat på een gang i foråret, men derimod i mindre portioner med ca. 2-3 ugers mellemrum sommeren igennem, ellers risikerer man at drukne i salat eller hvad værre er, den står og rådner i køkkenhaven. Vi sår...

Vores ‘ørnenæb’ er blevet elektrisk!

Vores ‘ørnenæb’ er blevet elektrisk!

En gang imellem kan det kræve stærke armmuskler at bruge et ørnenæb. Men med STIHL's lille en-hånds sav GTA 26 er det slut. Vi har en del hasselbuske, som vi med jævne mellem skærer ned, og det kan være noget af en opgave når man tager fat med ørnenæbbet. Vi har...