Balinesisk tomat suppe – Hi Made

Denne lækre tomatsuppe stammer fra Bali. Køkkenchefen, Hi Made, som ses på billedet til højre, fra Mandala Desa gav mig opskriften. Serveres sammen med ristet toast gnedet med hvidløg.

forberedelsestid

15 minutter

}

TILBEREDNINGSTId

30 minutter

ANTAL portioner

4

TILBEReDNING

INGREDIENSER

  • 1 KG TOMATER
  • 2 SPSK TOMATPURÉ
  • 1 LØG BLAD SKÅRET I TYNDE SKIVER
  • 1/2 LØG
  • 1 HÅNDFULD SELERI
  • 1 HÅNDFULD FRISK BASILIKUM
  • 2 SPSK RØR SUKKER
  • SALT OG FRISKKVÆRNET PEBER
  • 1 FED HVIDLØG (TIL AT STRYGE PÅ RISTEBRØD)

Forfatter: Hi Made

l

INSTRUKTIONER

  1. Bring en gryde vand i kog og kog tomaterne i ca. 5 min.
  2. Tag tomaterne op fjern tomatskindet.
  3. Sauter løg, løgblad og selleri til det har en god duft. Blend sammen med de afskindede tomater og basilikumbladene.
  4. Sauter tomatpuré’en på en stegepande i ca 2 min og tilsæt suppen og kog blandingen ved svag varme i ca 10 min.
  5. Tilsæt salt, peber samt sukker og server suppen sammen med ristet brød strøget eller gnedet med hvidløg.

Indlæg af samme kategori

Vi har masser af salat – også om sommeren!

Vi har masser af salat – også om sommeren!

Sommer er lig med salat. Kunsten er imidlertid ikke at så al salat på een gang i foråret, men derimod i mindre portioner med ca. 2-3 ugers mellemrum sommeren igennem, ellers risikerer man at drukne i salat eller hvad værre er, den står og rådner i køkkenhaven. Vi sår...

Vores ‘ørnenæb’ er blevet elektrisk!

Vores ‘ørnenæb’ er blevet elektrisk!

En gang imellem kan det kræve stærke armmuskler at bruge et ørnenæb. Men med STIHL's lille en-hånds sav GTA 26 er det slut. Vi har en del hasselbuske, som vi med jævne mellem skærer ned, og det kan være noget af en opgave når man tager fat med ørnenæbbet. Vi har...