Boghvedebrød i form (glutenfrit)

Forrige weekend lovede jeg at bringe en opskrift på et brød, jeg havde bagt. Her er den så. Et fint brød med masser af sunde ingredienser, let at lave da det ikke kræver surdej, og så er det til og med glutenfrit.

forberedelsestid

120 minutter

}

TILBEREDNINGSTId

45 minutter

ANTAL PORTIONER

1 brød

TILBEReDNING

INGREDIENSER

  • 6oo dl lunkent vand max 37 graders celsius
  • 50 g gær
  • 2 tsk honning
  • 56 gram chia frø
  • 120 g majsmel
  • 180 g boghvedemel
  • 50 gram hybenpulver/-mel
  • 2 dl græskar frø
  • 2-3 gulerødder revet fint
  • 1 tsk salt

    Forfatter: Jens Erik Ebbesen

l

INSTRUKTIONER

  1. Bland vand honning og gær i en stor skål. Brug evt. en el-mixer.
  2. Tilsæt chiafrø – rør rund og lad blandingen hvile i ca. 10 min.
  3. Rør de resterende ingredienser i, og ælt dejen i 5 min. yderligere med el-mixer ved høj hastighed.
  4. Lad dejen hvile, indtil den er dobbelt størrelse, eller omkring 30 min.
  5. Hæld dejen i en smurt form, drys boghvedekerner eller anden kerneblanding du har ved hånden på toppen og lad den hæve under et klæde i 40 min til en time.
  6. Forvarm ovnen til 250 graders celsius.
  7. Anbring brødet i midten af ovnen og hæld et glas vand i bradenpanden nederst i ovnen. Luk lågen hurtigt.
  8. Bag brødet i 15 min og skru ovnen ned på 200 graders celcius og bag brødet færdigt i yderligere 30 min eller til brødet har en indre temperatur på ca 96 graders celcius.
  9. Tag brødet ud af ovnen, lad det køle lidt hvorefter det vendes ud på en bagerist for at køle helt af.
  10. Lad brødet stå ude natten over tildækket med en klæde.
  11. Brødet skal være HELT koldt, før du begynder at skære det i skiver.

Indlæg af samme kategori

Vi har masser af salat – også om sommeren!

Vi har masser af salat – også om sommeren!

Sommer er lig med salat. Kunsten er imidlertid ikke at så al salat på een gang i foråret, men derimod i mindre portioner med ca. 2-3 ugers mellemrum sommeren igennem, ellers risikerer man at drukne i salat eller hvad værre er, den står og rådner i køkkenhaven. Vi sår...

Vores ‘ørnenæb’ er blevet elektrisk!

Vores ‘ørnenæb’ er blevet elektrisk!

En gang imellem kan det kræve stærke armmuskler at bruge et ørnenæb. Men med STIHL's lille en-hånds sav GTA 26 er det slut. Vi har en del hasselbuske, som vi med jævne mellem skærer ned, og det kan være noget af en opgave når man tager fat med ørnenæbbet. Vi har...