Chia-pandekage med rød peber, ost og porcheret æg

Egentlig startede vi med at spise chia-pandekager til morgenmad. Senere begyndte vi så at anvende dem til wraps – et godt alternativ til tortillas. Gennem tiden har vi eksperimenteret med at tilsætte alverdens grøntsager til dejen som f.eks. revet gulerod, broccoli, rød peber, tomater, revet zucchini, asparges, løg m.m. Her til morgen fandt så på en helt anderledes variant nemlig foruden rød peber at tilsætte lidt revet parmesanost, og så under den sidste del af bagningen at tilføje et råt æg og lade det stege den sidste del af stegningen under låg. Resultatet blev en superlækker morgenmad, der lagde et godt fundament for dagen. Prøv den selv!

forberedelsestid

5 minutter

}

TILBEREDNINGSTID

5 minutter

ANTAL PORTIONER

2

TILBEReDNING

INGREDIENSER

CHIA PANDEKAGER (2 STK):

 • 1/2 dl HAVREKLID
 • 1/2 dl FROMAGE FRAIS
 • 1 spsk CHIAFRØ
 • 2 ÆG
 • 1 spsk MÆLK
 • 1/2 RØD PEBER skåret i fine tern
 • et lille stykke hård ost f.eks. parmesan, prima donna eller lignende
 • 2 ÆG til sidste del af stagningen.
l

INSTRUKTIONER

 1. Bland ingredienserne til chia-pandekagerne i en skål, og fordel dejen på to kolde og oliesmurte pandekage pander.
 2. Skru op for blusset – vend pandekagerne, når de er brune på den ene side – slå æggene ud over midten af pandekagen og steg den færdig under låg.
 3. Når æggehviden er stivnet er pandekagen færdig. Da æggene er steg færdige under låg får de en mat hvid overflade. Prik hul på æggeblommen, og server straks.

Indlæg af samme kategori

Vi har masser af salat – også om sommeren!

Vi har masser af salat – også om sommeren!

Sommer er lig med salat. Kunsten er imidlertid ikke at så al salat på een gang i foråret, men derimod i mindre portioner med ca. 2-3 ugers mellemrum sommeren igennem, ellers risikerer man at drukne i salat eller hvad værre er, den står og rådner i køkkenhaven. Vi sår...

Vores ‘ørnenæb’ er blevet elektrisk!

Vores ‘ørnenæb’ er blevet elektrisk!

En gang imellem kan det kræve stærke armmuskler at bruge et ørnenæb. Men med STIHL's lille en-hånds sav GTA 26 er det slut. Vi har en del hasselbuske, som vi med jævne mellem skærer ned, og det kan være noget af en opgave når man tager fat med ørnenæbbet. Vi har...