Chokoladekage med chokoladecreme og pinjekerner

Der er ikke noget bedre end at få en god chokoladekage med vaniljeis til dessert – ikke for stort et stykke og ikke for småt heller. Denne chokoladekage er særdeles elegant at servere portionsanrettet i smalle skiver som vist på billedet. Samtidig er det en kage, der kan holde sig i flere dage i køleskabet. Denne opskrift er lavet af vores bagemester Regitze med inspireret af bogen “Bag med Smag”.

forberedelsestid

2 minutter

}

TILBEREDNINGSTId

20 minutter

ANTAL PORTIONER

6-8

TILBEReDNING

INGREDIENSER

  • 125 GRAM SMØR
  • 3 DL SUKKER
  • 1 DL CACAO
  • 2 TSK VANILIESUKKER
  • 2 ÆG
  • 2 DL SIGTET ØKOLOGISK HVEDEMEL

    CHOKOLADECREME:

  • 200 GRAM MØRK CHOKOLADE ØKOLOGISK FAIRTRADE 70%
  • 1 1/2 DL PISKEFLØDE
  • 2 SPSK SMØR
  • RISTEDE PINJEKERNER TIL PYNT

Forfatter: Regitze Tetzlaff

l

INSTRUKTIONER

  1. Smelt smørret i en tykbundet gryde.
  2. Rør sukker, caco og vaniliesukker i.
  3. Rør æggene i et af gangen efterfulgt af melet.
  4. Fordel dejen i en smurt tærteform (med løs kant).
  5. Bag kagen nederst i ovenen i ca. 20 min ved 175 grader – den skal stadig være lidt blød i midten.
  6. Tag kagen ud af ovnen og lad den hvile.
  7. Hak chokoladen groft.
  8. Bring smør og piskefløde i kog under stadig omrøring. Når flødeblandingen koger tages gryden af blusset, og chokoladestykkerne røres i, så de smelter.
  9. Hæld chokoladecremen i en skål, og lad den sætte sig i køleskabet i ca. en time.
  10. Rist pinjekernerne på en tør pande i, mens cremen hviler, og læg dem til side i en lille skål for senere brug.
  11. Smør chokoladecremen ud over chokoladekagen og pynt med pinjekerner.
  12. Lad kagen hvile koldt i ca. 1 time før servering.
  13. Skær den i tynde skiver, og server den portionsanrettet med en kugle vaniljeis.

Indlæg af samme kategori

The boller

The boller

I går fejrede vi min datters fødselsdag. Hos os er der ingen fødselsdag uden boller, som jeg bager. Normalt bager jeg rosinboller, men i takt med at at vi bliver flere og flere i familien og enkelte familiemedlemmer ikke bryder sig om 'indbagte' rosiner, valgte jeg i...

Focaccia med oliven, rosmarin og salt

Focaccia med oliven, rosmarin og salt

Mens du venter på aftenmaden på terrassen om sommeren er der ikke noget bedre end at få et friskbagt focaccia sammen med lidt olivenolie sammen med et glas rødvin. Den italienske brødklassiker focaccia kan laves og nydes på rigtig mange måder. I princippet går...

Karens æblekage

Karens æblekage

Vi har rigtig mange æbler i år. Så mange, at vi næsten ikke kan få dem brugt. En god måde at bruge dem på, er ved at lave en god gammeldags æblekage. Der findes naturligvis mange opskrifter på æblekager. Efter mange forsøg har vi udviklet denne variant, som er meget...

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.