DRINKS / SNACKS

Skriv til os
Jordbær-Basilikum Soda

Jordbær-Basilikum Soda

Savner du inspiration til en svalende og afkølende aperitif uden alkohol til sommerterrassen, så er denne hjemmelavede jordbær soda lige sagen. Smagen fra de søde jordbær blandet med pift af basilikum og citron giver en helt specielt og let frisk perlende smag. Hvis...

Hjemmelavet Hummus

Hjemmelavet Hummus

Hummus er en klassisk forret eller snack fra Mellemøsten bestående primært af en kikærtpuré med varierende tilbehør. Her anvendes især tahini, olivenolie, citronsaft, salt og hvidløg. Hummus kan med fordel serveres f.eks. som dip til forretter eller smøres direkte på...

Rodfrugtfrikadeller med chiafrø og ‘spicy’ hytteost-dip

Rodfrugtfrikadeller med chiafrø og ‘spicy’ hytteost-dip

Efteråret byder på mange dejlige rodfrugter, her er et bud på lidt sund efterårssnack eller en let frokost anretning. Den er der ikke mange kalorier i! 250 gram kartofler 125 gram gulerod 150 gram courgetter 3 spsk chia frø (gem lidt til stegningen) 100 gram ricotta...

Sommerlig jordbærcocktail

Sommerlig jordbærcocktail

Efter en lang dag i haven om sommeren, ender det som oftes med at maden laves ud fra simple og nemme opskrifter til grillen, med det vi nu lige har i køleskabet og kan finde i haven. Men der er altid tid til at få en lille en før maden, mens vi venter på grillen,...

Is med jordbær

Is med jordbær

Nogle gange skal det bare være nemt som her til aften. Vi havde lige brug for en hurtig dessert. Med vaniljeis i fryseren og en klat jordbær marmelade (se tidligere opskrift) var det nemt klaret. Problemet var at stoppe i tide!Indlæg af samme kategori

Hjemmelavet Jordbærmarmelade

Hjemmelavet Jordbærmarmelade

Har du nogle jordbær tilovers, som ser lidt 'trætte' ud, så lad være med at smide dem, brug dem til en gang marmelade i stedet. Det gode ved sommerens bær er, at man kan bruge dem til mange formål, og så man får glæde af dem, længere end sæsonen varer. Lav f.eks....

Jordbær-Vandmelon Smoothie

Jordbær-Vandmelon Smoothie

Om sommeren er det eneste jeg får til morgenmad ofte en frisk bær-smoothie. Jeg elsker at gå min runde i det dugvåde græs og samle lidt friske bær, som jeg så tager med ind i køkkenet, hvor jeg laver mig en smoothie. Og de er aldrig ens. Når man laver smoothie er det...

Koldskål med chiafrø

Koldskål med chiafrø

I dag skulle prøve noget nyt - nemlig at anvende chiafrø i en gang koldskål. Chia-frø er unikke, fordi de har en usædvanlig høj koncentration af en række vigtige næringsstoffer. Chiafrø er et 100 % naturligt produkt med stor koncentration af blandt andet omega-3 og...

Kold rabarbersuppe

Kold rabarbersuppe

En varm aften på sommer-terrassen kan det være godt at få en kølig dessert. Her er kold rabarbersuppe lige sagen, og specielt hvis den serveres sammen med en kugle vaniljeis, eller kold creme fraiche. Det er kølende og sødt - lige som en dessert skal være. 180...

Koldskål lavet på tykmælk

Koldskål lavet på tykmælk

Denne opskrift er gået i arv fra min mor til mig og min søster. Da jeg dog ikke lige havde noget kamera ved hånden, måtte jeg låne et billede fra Søndagsavisen. Der er til 4 personer i denne opskrift, og det tager cirka 10 minutter at bikse sammen.  8 dl. Tykmælk 2...

Hindbærmarmelade

Hindbærmarmelade

Jeg elsker hindbær marmelade. Til forskel fra rabarber har hindbærene en stærk, velsmagende aroma og en køn højrød farve. Hindbær marmelade kan ud over marmelade til morgenmaden anvendes i mange andre sammenhænge f.eks. som tilbehør til is og pandkager, eller bare med...

God, gammeldags æblekage

God, gammeldags æblekage

Første eksempel på en rigtig Have til Bord-opskrift. Der er ikke noget så godt som en kaffepause i forårsolen i haven, og specielt når man får hjemmelavet æblekage til. Hvert efterår når vi høster vores æbler, laver vi æblemos, som vi fryser ned til vinteren. Sidste...

Min bedste kop kaffe længe

Min bedste kop kaffe længe

I går mødtes jeg med min gode ven Søren Lange til frokost på PatéPaté i Kødbyen. Jeg har ikke været på restaurant København i lang tid, så jeg var lidt spændt. Ikke mindst fordi Kødbyen de seneste år har udviklet sig til en spændende scene for rustikke...

Svenske “Kanelbullar”

Svenske “Kanelbullar”

Sverige er berømte for deres Kanelbullar eller Bullar, som de ofte omtales i hverdagen. De er altid et hit på morgenbordet, til eftermiddagskaffen, eller til et mellemmåltid, når blodsukkeret er lavt.15 minutter 45 minutter6 50 GRAM GÆR 150 GRAM SMØR 5 DL MÆLK 1 DL...