Forretter
Vi har rigtig mange opskrifter som egner sig til hovedretter såvel som forretter – forskellen er blot portionsstørrelsen.
Torsk med grønkål og granatæble
Grønkål er en af de grøntsager man kan have i køkkenhaven vinteren over. På den måde bringer denne grøntsag grønt til bordet i hele den mørke tid. Her er en ret som vi tit laver om vinteren med forskellige slags fisk. Her er det en rest torsk som blev hakket og formet...
Bruschetta med hytteost, zucchini, tomat og ananas
Søndag aften er typisk en aften, hvor vi spiser rester - i går var ingen undtagelse. I køleskabet havde vi lidt tomater, zucchini og ananas tilovers fra dagen før, hvor vi lavede pizza. I brødkurven havde vi et halv baguette, og da vi samtidig havde lidt hytteost, ja...
Rucola-salat med tun
Lige siden vi plukkede rucola salat i morges, har vi glædet os til at lave en god salat til frokost. Det blev til denne velsmagende tunsalat.10 minutter10 minutter2 1 bundt frisk rucola salat, snittet groft 1 ds tun i vand, drænet 1 gulerod, revet fint 1 rødbede,...
Bede-carpaccio med rygeostcreme, ramsløg og letsaltede mandler
Denne bede-carpaccio er et bud på en anderledes og frisk forret. Gæsterne vil ikke bare huske den, men de vil også elske den. Serveres sammen med et glas tør kølig hvidvin.60 minutter30 minutter 4 4 søde beder 175 g rygeost 3 spsk creme fraise 1/2 citron 4 radiser 4...
Løg fyldt med salami og parmesan
Det er ikke altid, at grøntsagerne er i centrum, oftes bliver de tildelt en sekundær rolle i forhold til kødet. Men her er en ret, hvor netop grøntsagerne - her gule løg - spiller hovedrollen.20 minutter35 minutter4-6 6 gule løg 100 g champignon 30 g tørrede karl...
Pitabrød med chiafrø, kylling, avocado og asiatiskinspireret dressing
Står du overfor at skulle lave en let frokost anretning, så er her en opskrift, vi selv anvender til frokost, når vi går i haven om sommeren og har brug for en hurtig frokost. Det kræver dog, at du har lavet pitabrødene på forhånd. Har du stegt kylling og bacon på...
Hjemmelavet Hummus
Hummus er en klassisk forret eller snack fra Mellemøsten bestående primært af en kikærtpuré med varierende tilbehør. Her anvendes især tahini, olivenolie, citronsaft, salt og hvidløg. Hummus kan med fordel serveres f.eks. som dip til forretter eller smøres direkte på...
Rodfrugtfrikadeller med chiafrø og ‘spicy’ hytteost-dip
Efteråret byder på mange dejlige rodfrugter, her er et bud på lidt sund efterårssnack eller en let frokost anretning. Den er der ikke mange kalorier i! 250 gram kartofler 125 gram gulerod 150 gram courgetter 3 spsk chia frø (gem lidt til stegningen) 100 gram ricotta...
Madpandekage-pizza
Hvis man gerne vil holde vægten i skak, så er pizza måske ikke første valg. Jeg har fundet en løsning på dette problem, nemlig at bruge min madpandekage-opskrift med chiafrø, som pizzabund samt tomater fra drivhuset, basilikum fra haven og ricotta ost som ikke er så...
Torskesalat med hjemmelavet pesto
Da jeg var barn, var torsk hverdagsmad for mange. Jeg hadede torsk, kun når min moster hakkede torskefileterne og panerede dem, kunne jeg spise torsk. I dag er torsk - da bestanden er for nedadgående - blevet en dyr spisefisk og en fisk man kan finde på mange...
Ovnbagt laks med blå birkes
I går aftes var det absolut ikke grillvejr. Vi besluttede derfor at tilberede vores aftensmad indendøre. Vi tilberedte derfor vores laks i ovnen. Skindet blev erstattet med et lag blå birkes og pludselig kunne "skindet" spises! Som tilbehør og nu da vi havde gang i...
Jordbærsalat med mozzarella og asparges
Der er rigtig mange muligheder med denne salat. Det vigtigste er, at der kommer masser af jordbær i! Køb dem ved vejen i de mange små gårdbutikker, i supermarkedet (husk at vælge de danske - og øko) eller endnu bedre - tag en tur på landet og pluk dem selv, så er du...
Grøntsagssuppe
Jeg havde en del grøntsager i køleskabet, så i går fik vi suppe - en skøn og lækker måde at få brugt de gode sager på, inden de lige pludselig er blevet kedelige. Her er, hvad jeg havde i køleskabet: - Hvidløg - Løg - Porrer - Gulerødder - Kartofler Jeg snittede alle...
Gulbede-carpaccio
Har du lyst til at lave en anderledes forret - så er her et forslag, som jeg blev introduceret til i madgruppen, Cooking in Stockholm. Gulbede-carpaccio er et godt alternativ til de mange traditionelle forretter, man kan servere til hverdag eller fest. Den let salte...
Hvidløgssvitsede rejer og perlebygsalat
Denne salat kan både bruges som forret eller som en lækker og fyldig frokostsalat. Ingredienserne her er blot til inspiration, og du kan sammensætte dem efter egen smag og behag. I denne opskrift er der brugt bulgur, men jeg vil anbefale perlebyg, da der er lidt mere...
Cantaloupe-melon med cherrytomater og fetaost
En simpel salat som er nem at lave, og som fungerer perfekt både som forret eller som frokostsalat.15 minutter 15 minutter1-2 2 SPSK PINJEKERNER 100 GRAM RUCOLASALAT 200 GRAM SØDE CHERRYTOMATER (HVORAF NOGLE SKÆRES I HALVE) 1/2 CANTALOUPE MELON (SKÅRET I BÅDE) 75 GRAM...
Kold melonsuppe
På en varm sommer aften på terrassen kan det være en god ide at starte måltidet med en sval velsmagende suppe, mens der ventes på, at Weber grillen bliver færdig med hovedretten. Her er en kold melon suppe med krebsehaler en god ide. Suppen er ganske let at lave, men...
Balinesisk tomat suppe – Hi Made
Denne lækre tomatsuppe stammer fra Bali. Køkkenchefen, Hi Made, som ses på billedet til højre, fra Mandala Desa gav mig opskriften. Serveres sammen med ristet toast gnedet med hvidløg.15 minutter30 minutter4 1 KG TOMATER 2 SPSK TOMATPURÉ 1 LØG BLAD SKÅRET I TYNDE...