Frikadeller som vores mødre lavede dem

Frikadeller er altid et hit i vores familie, uanset om vi taler frokost, hovedret eller som supplment til juleanden juleaften. Ofte er det sådan at der bliver ‘hapset’ allerede mens de laves. Til frokost serverer vi frikadeller med surt dvs. syltede agurker samt rødkål eller rødbeder. Som hovedret kan de serveres på et utal af måder, dog er versionen med brun sov og kartofler samt evt, lidt ripsgelé nok den de fleste kender. Og her skal sovsen gerne hænge ved kartoflerne som min fader altid sagde. De findes et utal af opskrifter på frikadeller, opskrifter som ofte går i arv fra generation til generation. Nedenfor finder du vores families opskrift.

TILBEREDNINGSTID

15 minutter

}

TILBEREDNINGSTID IALT

45 minutter

ANTAL PORTIONER

6-8

TILBEReDNING

INGREDIENSER

1 kg mager fars (kalv og flæsk)
3 dl havregryn
1-2 tsk salt og peber
2 æg
2 store løg, fint hakkede
1-3 dl bouillon afhængig af konsistens
l

INSTRUKTIONER

  • Bland farsen med havregryn, æg og løg – brug evt. en håndmixer.
  • Tilsæt æg.
  • Smag til med salt og peber.
  • Tilsæt bouillon så du får den ønskede konsistens – blød uden a løbe.
  • Sæt farsen i køleskab i ca. 1 time så farsen kan tage yderligere smag.
  • Opvarm en pande med smør/margarine.
  • Når smørret har sydet af tages en spiseske. Vend den i det varme smør. Tag derefter en portion fars med skeen og form frikadellen i den ene håndflade. Læg herefter den formede frikadelle på den varme pande. Fortsæt indetil panden er fuld og steg frikadellerne i 3-4 min på hver side under middel varme.
  • Efterhånden som frikadellerne er færdige lægges de på en fad. Laver du rigtig mange og gerne vil holde frikadellerne varme – så sæt fadet med de færdige frikadeller i en ovn på 70 grader mens du laver de resterende frikadeller færdige.

Indlæg af samme kategori

Let og lækker frokostanretning

Let og lækker frokostanretning

Vores madpandekager - med eller uden chiafrø - har næsten erstattet brødet i huset. Vi spiser dem til morgenmad med skyr eller hytteost til, eller til frokost, hvor vi anvender hvad vi nu har af grøntsagsrester i køleskabet, I dag blev det til en variant med...

Pitabrød med chiafrø og grahamsmel

Pitabrød med chiafrø og grahamsmel

Hjemmelavede pitabrød er bare så lækre og ikke særlig svære at lave. Med chiafrø holder de sig friske længere, da chiafrøene holder fugten i brødet. De egner sig også til frysning, og derfor kan det godt betale sig at bage flere ad gangen. Pitabrød er ideel til...

Æbleflæsk

Æbleflæsk

Æbleflæsk på julebordet var en fast tradition, da jeg var barn. Jeg elskede det. I mange år har jeg været ene om at holde fast i den tradition. Jeg lærte at lave æbleflæsk af min farfars husbetyrinde. Da vi har fået mange henvendelser på, hvordan man laver god...

0 Comments