Frisk pasta med squash, ricotta og pesto.

Pasta på ´rigtigt´ som min samarbejdspartner og tutor, italienske Samatha altid sagde til mig når hun lærte mig at lave simple italienske pastaretter fra landet, er kendetegnet ved deres simplicitet. Friske men ganske få råvarer. I lørdags da jeg ryddede op i mine fototallerkner fandt jeg denne skønne tallerken fra italien og fik straks lyst til at lave en pastaret.  Jeg havde tilfældigvis en pakke frisk bigoli pasta og med et enkelt løg, revet squash lidt frisk pesto samt ricotta så var denne ret hjemme.

Squash og ricotta er en klassisk italiensk pastasauce. Når man laver den, kan det være svært præcist at forudsige, hvor meget vand der skal tilsættes for at få den rigtig cremet og lækker. Mit råd er derfor at starte lidt forsigtigt med vandet, og så tilsætte mere vand lidt efter lidt, indtil saucen er cremet og lækker.

Når jeg serverer disse simple pastaretter er min familie eller mine gæste ofte lidt afventende for de ser ikke ud af meget, men smagen er stor. Alle elsker dem når først de får sat tænderne i og der er aldrig levninger til næste dag. Prøv selv næste gang du laver pasta. Det er let og tager ingen tid!  

Bigoli pasta
Bigoli er en ekstruderet pasta i form af en lang og tyk streng. Oprindeligt blev bigoli lavet med boghvedemel, men er nu mere almindeligt fremstillet med fuldkornsmel type 00 og indeholder undertiden andeæg!

 

ForberedelsesTID

10 minutter

}

TILBEREDNINGSTID

10 minutter

ANTAL PORTIONER

4

TILBEReDNING

INGREDIENSER

  • 400-500 g frisk bigoli pasta alternativt anden form for tyk pasta
  • 1 (reca) løg
  • 2-3 fed hvidløg
  • 1 squash
  • 250-300 g ricotta
  • salt og peber

   PESTO

  • 1 håndfuld frisk baby spinat
  • 1 spks persille
  • 2 tsks solsikkefrø
  • 1/2 dl olivenolie
  l

  INSTRUKTIONER

  1. Sæt vand over til pasta, husk at vandet skal være salt som middelhavet!
  2. Skyl grøntsagerne. Pil løget og halver det og skær det i tynde strimler. Skær enderne af squashen og riv den groft. Skær hvidløgsfedene i tynde skiver.
  3. Kom de skyllede ingredienser til pestoen i en skål, tilsæt olivenolien og blend den groft med en stavmixer. Sæt den til side indtil serveringen.
  4. Varm en pande op, tilsæt olie, og sautér løg, hvidløg og squash ved middellav varme til løgene er møre ca 4-5 min.
  5. Kom pastaen i spildkogende vand og kog den i 5-6 min.
  6. Lige inden pastaen er færdig kommes ricottaen sammen med 1/2 -1 dl vand på panden med squashen og vend det sammen. Bring blanding i kog og lad den simre 1-2 min. Smag til med salt og peber.
  7. Når pastaen er kogt ‘aldente’ tages den ud af gryden og over på panden hvorefter den  blandes med pastasaucen. 
  8. Server den starks i dybe tallerner, og top med pesto. Server evt. en salat til.
   VELBEKOMME

   

  Indlæg af samme kategori

  Græskar gnocchetti med squash og frisk hvidløg

  Græskar gnocchetti med squash og frisk hvidløg

  Vi elsker gnocchetti specielt om sommeren, hvor de kan kombineres med grøntsager fra vores have samt et stykke kød fra grillen. Her er en opskrift med squash og frisk hvidløg. Velbekomme. Græskar-gnocchetti med squash og frisk hvidløg Det behøver ikke at være vegetar...

  Spansk kartoffel tortilla med squash

  Spansk kartoffel tortilla med squash

  Aftensmad skal nogle gange bare være nem. Det blev den så i går. I spanien har jeg tit fået kartoffeltortilla, så her ar min egen variant af spansk kartoffeltortilla. Det skønne ved at lave tortilla er, at man stort set kan bruge de grøntsdage man har i køleskabet den...

  0 Comments

  Submit a Comment

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.