Frokostbrød med ricotta og chiafrø

Er du på jagt efter et godt frokost brød? Så er her et forslag. Ricottaen giver brødet en god smag, og chiafrøene holder på fugten i brødet. Det gør brødet velegnet til at blive brugt over flere dage uden det tørre ud, hvad enten du vil bruge det til frokost eller i madpakken.

forberedelsestid

120 minutter

}

TILBEREDNINGSTID

25 minutter

ANTAL PORTIONER

TILBEReDNING

INGREDIENSER

  • 50 G KNUSTE RUGKÆRNER
  • 125 G GROFT RUGMEL
  • 300 G HVEDEMEL
  • 2 DL VAND
  • 25 G SMØR
  • 2 DL MÆLK
  • 100 G RICOTTA
  • 25 G CHIAFRØ
  • 25 G GÆR
  • 1 TSK GROFT SALT
  • 1 TSK RØRSUKKER

Forfatter: Jens Erik Ebbesen

l

INSTRUKTIONER

  1. Bland rugmel og vand
  2. Tilsæt smeltet smør, mælk, chiafrø, ricotta samt gær til blandingen.
  3. Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt dejen grundigt.
  4. Lad dejen hæve, tildækket på et lunt sted i ca. 1 time.
  5. Hæld dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Dejen skal være blød men ikke våd.
  6. Form den med hånden til et rundt fladt brød og læg det på en bageplade med bagepapir.
  7. Skær brødet næsten igennem, så der bliver 8 trekanter.
  8. Lad brødet hæve yderligere i ca. 45 min.
  9. Pensl med æg eller olie og sæt det midt i en forvarmet ovn på 225 grader (varmluft 200) og bag det i ca. 25 min.
  10. Tag det ud af ovnen og lad det afkøle på en bagerist.

Indlæg af samme kategori

Vi har masser af salat – også om sommeren!

Vi har masser af salat – også om sommeren!

Sommer er lig med salat. Kunsten er imidlertid ikke at så al salat på een gang i foråret, men derimod i mindre portioner med ca. 2-3 ugers mellemrum sommeren igennem, ellers risikerer man at drukne i salat eller hvad værre er, den står og rådner i køkkenhaven. Vi sår...

Vores ‘ørnenæb’ er blevet elektrisk!

Vores ‘ørnenæb’ er blevet elektrisk!

En gang imellem kan det kræve stærke armmuskler at bruge et ørnenæb. Men med STIHL's lille en-hånds sav GTA 26 er det slut. Vi har en del hasselbuske, som vi med jævne mellem skærer ned, og det kan være noget af en opgave når man tager fat med ørnenæbbet. Vi har...