God, gammeldags æblekage

Første eksempel på en rigtig Have til Bord-opskrift. Der er ikke noget så godt som en kaffepause i forårsolen i haven, og specielt når man får hjemmelavet æblekage til. Hvert efterår når vi høster vores æbler, laver vi æblemos, som vi fryser ned til vinteren. Sidste år lavede vi lidt over 20 poser æblemos. De frosne solbær laver vi løbende syltetøj af. De to ingredienser går hånd i hånd, når vi laver æblekage.

Ingredienserne er ganske simple:

  • Æblemos (fra æblehøsten i haven)
  • Solbær syltetøj (fra solbær høsten) – Her finder du vores skønne opskrift på solbærmarmelade.
  • Æblekagerasp
  • Flødeskum

Start med æblekagerasp, derpå lidt æblemos. Gentag processen til du har en passende portion. Top op med flødeskum samt solbær syltetøj på toppen. Serveres sammen med varm espresso.

Indlæg af samme kategori

The boller

The boller

I går fejrede vi min datters fødselsdag. Hos os er der ingen fødselsdag uden boller, som jeg bager. Normalt bager jeg rosinboller, men i takt med at at vi bliver flere og flere i familien og enkelte familiemedlemmer ikke bryder sig om 'indbagte' rosiner, valgte jeg i...

Focaccia med oliven, rosmarin og salt

Focaccia med oliven, rosmarin og salt

Mens du venter på aftenmaden på terrassen om sommeren er der ikke noget bedre end at få et friskbagt focaccia sammen med lidt olivenolie sammen med et glas rødvin. Den italienske brødklassiker focaccia kan laves og nydes på rigtig mange måder. I princippet går...

Karens æblekage

Karens æblekage

Vi har rigtig mange æbler i år. Så mange, at vi næsten ikke kan få dem brugt. En god måde at bruge dem på, er ved at lave en god gammeldags æblekage. Der findes naturligvis mange opskrifter på æblekager. Efter mange forsøg har vi udviklet denne variant, som er meget...

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.