Gulbede-carpaccio

Har du lyst til at lave en anderledes forret – så er her et forslag, som jeg blev introduceret til i madgruppen, Cooking in Stockholm. Gulbede-carpaccio er et godt alternativ til de mange traditionelle forretter, man kan servere til hverdag eller fest. Den let salte smag fra parmaskinken står i god kontrast til de lidt søde gulbeder.
Husk ikke for meget parmaskinke, så den salte smag tager over. Server en kold tør hvidvin til.

forberedelsestid

15 minutter

}

TILBEREDNINGSTID

10 minutter

ANTAL PORTIONER

4

TILBEReDNING

INGREDIENSER

  • 4-6 GULE RØDBEDER
  • 4 SKIVER PARMASKINKE
  • 4 SPSK PISTACIENØDDER
  • RUCOLA SALAT
  • 45 GRAM PARMASANOST
  • 1 DL CREMEFRAICHE
  • 3 SPSK OLIVENOLIE 
 SALT OG PEBER
l

INSTRUKTIONER

  1. Forvarm ovnen til 250 ° C.
  2. Kog rødbederne i letsaltet vand, indtil de er kogte, men stadig har bid.
  3. Rist parmaskinke skiver i ovnen, indtil de er sprøde (pas på, det går pludselig stærkt).
  4. Rist pistacienødderne på en stegepande med lidt olie ved middelvarme.
  5. Riv osten fint og bland med cremefraiche.
  6. Lav en vinaigrette (=Olivenoile og balsamico krydres med salt og peber).
  7. Skær rødbederne tynde skiver bruge evt en mandolinjern og dæk bunden af tallerknerne.
  8. Bland Rucolasalat med vinaigrette og placer midt på tallerkenen.
  9. Placer sprød parmaskinke lodret ved kanten af Rucolasalaten som vist på billedet.
  10. Tilsæt cremefraiche og pynt med de ristede pistacienødder.

Indlæg af samme kategori

Vi har masser af salat – også om sommeren!

Vi har masser af salat – også om sommeren!

Sommer er lig med salat. Kunsten er imidlertid ikke at så al salat på een gang i foråret, men derimod i mindre portioner med ca. 2-3 ugers mellemrum sommeren igennem, ellers risikerer man at drukne i salat eller hvad værre er, den står og rådner i køkkenhaven. Vi sår...

Vores ‘ørnenæb’ er blevet elektrisk!

Vores ‘ørnenæb’ er blevet elektrisk!

En gang imellem kan det kræve stærke armmuskler at bruge et ørnenæb. Men med STIHL's lille en-hånds sav GTA 26 er det slut. Vi har en del hasselbuske, som vi med jævne mellem skærer ned, og det kan være noget af en opgave når man tager fat med ørnenæbbet. Vi har...