Hjemmelavet Jordbærmarmelade

Har du nogle jordbær tilovers, som ser lidt ‘trætte’ ud, så lad være med at smide dem, brug dem til en gang marmelade i stedet. Det gode ved sommerens bær er, at man kan bruge dem til mange formål, og så man får glæde af dem, længere end sæsonen varer. Lav f.eks. marmelade eller frys dem til vinteren, så kan du lave jordbærgrøn og marmelade langt hen på vinteren. Her er en opskrift på en marmelade, som vi laver den gang på gang. Få smagen af de søde jordbær til din morgenmad eller sammen med din frokost. Vores marmelader holder ikke længe, før end de er spist.

ForberedelsesTID

5 minutter

}

TILBEREDNINGSTId

10 minutter

ANTAL PORTIONER

TILBEReDNING

INGREDIENSER

  • 1 KG JORDBÆR
  • 1/2 KG SUKKER
  • 2 TSK RØD METALIN

Forfatter Jens Erik Ebbesen

l

INSTRUKTIONER

  1. Skyl jordbærene og del dem. Læg dem lagvis i en tykbundet gryden. Stil den lunt i en time. Varm syltetøjet langsomt op, så sukkeret smelter, før saften fra bærrene koger.
  2. Kog syltetøjet i ca 5 min.
  3. Bland Metalin sammen med en spsk sukker go drys det over syltetøjet under konstant omrøring.
  4. Lad blanding koge i yderligere to min.
  5. Hæld marmeladen op i Atamon skyllede glas og sæt marmeladen til afkøling.

    TIP: Tilpas sukkermængden som du vil.

Indlæg af samme kategori

Vi har masser af salat – også om sommeren!

Vi har masser af salat – også om sommeren!

Sommer er lig med salat. Kunsten er imidlertid ikke at så al salat på een gang i foråret, men derimod i mindre portioner med ca. 2-3 ugers mellemrum sommeren igennem, ellers risikerer man at drukne i salat eller hvad værre er, den står og rådner i køkkenhaven. Vi sår...

Vores ‘ørnenæb’ er blevet elektrisk!

Vores ‘ørnenæb’ er blevet elektrisk!

En gang imellem kan det kræve stærke armmuskler at bruge et ørnenæb. Men med STIHL's lille en-hånds sav GTA 26 er det slut. Vi har en del hasselbuske, som vi med jævne mellem skærer ned, og det kan være noget af en opgave når man tager fat med ørnenæbbet. Vi har...