Hurtigt surdejsrugbrød

Hvad gør man, når ens surdej er gået over tid i køleskabet, og man skal bage et rugbrød til gæsterne, som kommer næste dag? Kender man en der har en surdej, man kan låne – ja så er det en udvej, men har man ikke det og gerne vil bage et surdejsrugbrød, så er her en idé.
Køb en færdig melblanding som f.eks. ‘Bagerens Kernebrød’ (kan købes i Netto), samt en tørret økologisk surdej fra Tørsleffs, ja så er du halvt i mål (se billeder).
For at udgå at brødet tørrer ud kan man med fordel tilsætte lidt chiafrø – husk her at tilsætte samme mængde vand som som mægden af chiafrø for at bevare en lind dej. Og vupti på under ttre timer er du klar til at bage et lækkert surdejs rugbrød.
Da jeg ikke fulgte pakkens opskrift, så er her vores modificerede opskrift.



TILBEREDNINGSTID
3 timer og 30 minutter
TILBEREDNINGSTID IALT
55 minutter
ANTAL PORTIONER
1 rugbrød
TILBEReDNING
INGREDIENSER
- 1/2 pk gær (25 gram)
- 9 dl lunkent vand
- 1 kg Bagerens Kernerugbrød
- 1 brev økologisk tørret surdej
- 100 gram chiafrø
- Kornblanding til toppen af brødet
INSTRUKTIONER
Gæren røres ud i lunkent vand (30-35 grader)
Melblandingen og surdejspulveret røres i og æltes grundigt med en håndmixer
Tilsært chiafrø og rør dem godt i dejen
Hæld dejen ud i en smurt form (min 2,6 liter) og glat dejen med en dejskraber
Drys kornblandingen ud over brødet
Stil dejen til hævning under et vådt viskestykke i 2-3 timer
Sæt dejen ind i forvarmet ovn på 250 grader og bag den i ca. 10 min.
Sænk varmen til 200 grader og bag brødet i yderligere 45 min eller til brødet har en inder temperatur på 97 grader.
Når brødet er færdigbagt taget det ud af formen og rulles ind i et vådt viskestykke.
Lad det stå natten over.
Brødet er nu klar til at blive serveret. Holder sig længe i en plastikpose.
Indlæg af samme kategori

Vi har masser af salat – også om sommeren!
Sommer er lig med salat. Kunsten er imidlertid ikke at så al salat på een gang i foråret, men derimod i mindre portioner med ca. 2-3 ugers mellemrum sommeren igennem, ellers risikerer man at drukne i salat eller hvad værre er, den står og rådner i køkkenhaven. Vi sår...

Vores ‘ørnenæb’ er blevet elektrisk!
En gang imellem kan det kræve stærke armmuskler at bruge et ørnenæb. Men med STIHL's lille en-hånds sav GTA 26 er det slut. Vi har en del hasselbuske, som vi med jævne mellem skærer ned, og det kan være noget af en opgave når man tager fat med ørnenæbbet. Vi har...

Så blev vores anden iMow robotplæneklipper fra STIHL installeret
Så kom dagen, hvor vi fik installeret den anden iMow robotplæneklipper fra STIHL. Som tidligere nævnt erstatter de vores tidligere Husqvarna Automowere. Vi benyttede lejligheden til at lægge nye og mere kraftige kabler ned og håber at mosegrise og muldvarper ikke...
Could I get the english version on how to make this? I have 1kg of Bagerens Kernerugbrod but the instructions are in Danish.
Hi no problem but you could also take a picture of the instructions in Danish that you have and send it to havetilbord@gmail.com and I will translate that for you.
Have a great day.