Hurtigt surdejsrugbrød

Hvad gør man, når ens surdej er gået over tid i køleskabet, og man skal bage et rugbrød til gæsterne, som kommer næste dag? Kender man en der har en surdej, man kan låne – ja så er det en udvej, men har man ikke det og gerne vil bage et surdejsrugbrød, så er her en idé.

Køb en færdig melblanding som  f.eks. ‘Bagerens Kernebrød’ (kan købes i Netto), samt en tørret økologisk surdej fra Tørsleffs, ja så er du halvt i mål (se billeder).

For at udgå at brødet tørrer ud kan man med fordel tilsætte lidt chiafrø – husk her at tilsætte samme mængde vand som som mægden af chiafrø for at bevare en lind dej. Og vupti på under ttre timer er du klar til at bage et lækkert surdejs rugbrød.

Da jeg ikke fulgte pakkens opskrift, så er her vores modificerede opskrift.

TILBEREDNINGSTID

3 timer og 30 minutter

}

TILBEREDNINGSTID IALT

55 minutter

ANTAL PORTIONER

1 rugbrød

TILBEReDNING

INGREDIENSER

  • 1/2 pk gær (25 gram)
  • 9 dl lunkent vand
  • 1 kg Bagerens Kernerugbrød
  • 1 brev økologisk tørret surdej
  • 100 gram chiafrø
  • Kornblanding til toppen af brødet
l

INSTRUKTIONER

Gæren røres ud i lunkent vand (30-35 grader)

Melblandingen og surdejspulveret røres i og æltes grundigt med en håndmixer

Tilsært chiafrø og rør dem godt i dejen

Hæld dejen ud i en smurt form (min 2,6 liter) og glat dejen med en dejskraber

Drys kornblandingen ud over brødet

Stil dejen til hævning under et vådt viskestykke i 2-3 timer

Sæt dejen ind i forvarmet ovn på 250 grader og bag den i ca. 10 min.

Sænk varmen til 200 grader og bag brødet i yderligere 45 min eller til brødet har en inder temperatur på 97 grader.

Når brødet er færdigbagt taget det ud af formen og rulles ind i et vådt viskestykke.

Lad det stå natten over.

Brødet er nu klar til at blive serveret. Holder sig længe i en plastikpose.

Indlæg af samme kategori

Vi har masser af salat – også om sommeren!

Vi har masser af salat – også om sommeren!

Sommer er lig med salat. Kunsten er imidlertid ikke at så al salat på een gang i foråret, men derimod i mindre portioner med ca. 2-3 ugers mellemrum sommeren igennem, ellers risikerer man at drukne i salat eller hvad værre er, den står og rådner i køkkenhaven. Vi sår...

Vores ‘ørnenæb’ er blevet elektrisk!

Vores ‘ørnenæb’ er blevet elektrisk!

En gang imellem kan det kræve stærke armmuskler at bruge et ørnenæb. Men med STIHL's lille en-hånds sav GTA 26 er det slut. Vi har en del hasselbuske, som vi med jævne mellem skærer ned, og det kan være noget af en opgave når man tager fat med ørnenæbbet. Vi har...