Hurtigt surdejsrugbrød

Hvad gør man, når ens surdej er gået over tid i køleskabet, og man skal bage et rugbrød til gæsterne, som kommer næste dag? Kender man en der har en surdej, man kan låne – ja så er det en udvej, men har man ikke det og gerne vil bage et surdejsrugbrød, så er her en idé.

Køb en færdig melblanding som  f.eks. ‘Bagerens Kernebrød’ (kan købes i Netto), samt en tørret økologisk surdej fra Tørsleffs, ja så er du halvt i mål (se billeder).

For at udgå at brødet tørrer ud kan man med fordel tilsætte lidt chiafrø – husk her at tilsætte samme mængde vand som som mægden af chiafrø for at bevare en lind dej. Og vupti på under ttre timer er du klar til at bage et lækkert surdejs rugbrød.

Da jeg ikke fulgte pakkens opskrift, så er her vores modificerede opskrift.

TILBEREDNINGSTID

3 timer og 30 minutter

}

TILBEREDNINGSTID IALT

55 minutter

ANTAL PORTIONER

1 rugbrød

TILBEReDNING

INGREDIENSER

  • 1/2 pk gær (25 gram)
  • 9 dl lunkent vand
  • 1 kg Bagerens Kernerugbrød
  • 1 brev økologisk tørret surdej
  • 100 gram chiafrø
  • Kornblanding til toppen af brødet
l

INSTRUKTIONER

Gæren røres ud i lunkent vand (30-35 grader)

Melblandingen og surdejspulveret røres i og æltes grundigt med en håndmixer

Tilsært chiafrø og rør dem godt i dejen

Hæld dejen ud i en smurt form (min 2,6 liter) og glat dejen med en dejskraber

Drys kornblandingen ud over brødet

Stil dejen til hævning under et vådt viskestykke i 2-3 timer

Sæt dejen ind i forvarmet ovn på 250 grader og bag den i ca. 10 min.

Sænk varmen til 200 grader og bag brødet i yderligere 45 min eller til brødet har en inder temperatur på 97 grader.

Når brødet er færdigbagt taget det ud af formen og rulles ind i et vådt viskestykke.

Lad det stå natten over.

Brødet er nu klar til at blive serveret. Holder sig længe i en plastikpose.

Indlæg af samme kategori

Kanelboller

Kanelboller

Sverige er berømte for deres 'kanelbullar' og mens jeg boede i Sverige lærte jeg faktisk at lave dem 'på rigtigt', som man siger på svensk. Du kan læse hvordan man laver svenske kanelbullar her. For et par dage siden så jeg helt tilfældigt en video med en gut, der...

Ærte myntesuppe

Ærte myntesuppe

I sidste uge, hvor det var rigtig varmt, blev vi spurgt om vi ville lave suppe til et aftenarrangement i Timotheus kirken i Valby. Den udfordring kunne vi ikke stå for, så vi sagde ja! Men hvilen suppe skulle vi vælge at lave til en varm sommeraften med et modent...

Vi har fået ny robotplæneklipper fra STIHL

Vi har fået ny robotplæneklipper fra STIHL

- vi skifter vores Husqvarna Automower ud med STIHL's iMow. Vi har indtil dette forår haft 2 Husqvarna AutoMower plæneklipperrobotter i gang  i vores have. Hvorfor 2? Jo, vi har et stort græsareal på ca. 5600 kvm, der er gennemskåret af en grusvej, derfor har vi to...