Hvidløgssvitsede rejer og perlebygsalat

Denne salat kan både bruges som forret eller som en lækker og fyldig frokostsalat. Ingredienserne her er blot til inspiration, og du kan sammensætte dem efter egen smag og behag.

I denne opskrift er der brugt bulgur, men jeg vil anbefale perlebyg, da der er lidt mere bid i dem. Har du ikke perlebyg, kan du også uden problemer bruge spelt-kerner eller som her – grovbulgur. Rejerne er Kutter-rejer str. L – husk at bruge dem fra frost, da ferske rejer i lage ikke er egnede. Tag rejerne op af fryseren ca. 8 timer før, du skal bruge dem, og lad dem langsomt tø op i køleskab. Har du travlt, kan du bade rejerne i koldt vand for en hurtig optøning.

forberedelsestid

15 minutter

}

TILBEREDNINGSTID

20 minutter

ANTAL PORTIONER

4-6

TILBEReDNING

INGREDIENSER

  • 2 dl. perlebyg
  • 3,5 dl. vand
  • 1/2 tsk salt
  • 200 g. store rejer
  • God olie til stegning
  • 4-5 fed pressede fed hvidløg
  • 1-2 modne avocade
  • 1/2 bundt grønne asparges
  • God fetaost
  • 3-4 forårsløg
  • Evt. 1 rød peberfrugt
  • Alternativt 4 fint snittede cherry tomater
  • Masser af groft hakket persille
  • 1/2 dl. god oliven olie
  • En lille håndfuld tranebær
  • 1/2 dl. hvid eller mørk balsamico eddike el. æblecidereddike
  • 1 tsk. honning
  • Salt og peber
l

INSTRUKTIONER

  1. Skyl perlebyg i lunkent vand før brug – så undgår du, at de skummer, når du koger den.
  2. Bring 3,5 dl. vand i kog, tilsæt lidt salt, hæld 2 dl. perlebyg i, og lad de koge ca. 15 min. til kernerne er møre, men ikke udkogte! Si evt. overskydende vand fra,
  3. Snit avocado, asparges, forårsløg, peberfrugt og/eller tomater og fetaost fint, og bland det sammen i en skål med det nykogte perlebyg.
  4. Kom olie og 4-5 pressede hvidløg på en pande og svits de optøede rejer i et par minutter.
  5. Bland rejerne sammen med de øvrige ingredienser.
  6. Bland olie, balsamico, honning, salt og peber til en lind dressing og hæld den over retten.
  7. Pynt med masser af hakket persille og en håndfuld tranebær el. lign. til pynt efter smag.
  8. Server lun.

Indlæg af samme kategori

Vi har masser af salat – også om sommeren!

Vi har masser af salat – også om sommeren!

Sommer er lig med salat. Kunsten er imidlertid ikke at så al salat på een gang i foråret, men derimod i mindre portioner med ca. 2-3 ugers mellemrum sommeren igennem, ellers risikerer man at drukne i salat eller hvad værre er, den står og rådner i køkkenhaven. Vi sår...

Vores ‘ørnenæb’ er blevet elektrisk!

Vores ‘ørnenæb’ er blevet elektrisk!

En gang imellem kan det kræve stærke armmuskler at bruge et ørnenæb. Men med STIHL's lille en-hånds sav GTA 26 er det slut. Vi har en del hasselbuske, som vi med jævne mellem skærer ned, og det kan være noget af en opgave når man tager fat med ørnenæbbet. Vi har...