Jordbær-Basilikum Soda

Savner du inspiration til en svalende og afkølende aperitif uden alkohol til sommerterrassen, så er denne hjemmelavede jordbær soda lige sagen. Smagen fra de søde jordbær blandet med pift af basilikum og citron giver en helt specielt og let frisk perlende smag. Hvis du bedre kan lide mint, så anvend mint i stedet for basilikum. Jordbær siruppen kan holde sig ca. en uge i køleskabet, og den er altid et hit når vi serverer den mens grillen syder i baggrunden. Og da den er let at lave, er der ingen undskyldning for ikke at bruge de lidt mere kedelige jordbær til dette formål, frem for at kassere dem.

TILBEREDNINGSTID

30 minutter

}

TILBEREDNINGSTID IALT

30 minutter

ANTAL PORTIONER

4

TILBEReDNING

INGREDIENSER

250 GRAM JORDBÆR, skyllede og rensede
SAFT AF 1/2 CITRON
1 KOP LØST PAKKEDE BASILIKUM
2,5 DL SUKKER
KULSYREHOLDIGT VAND

l

INSTRUKTIONER

Hæld jordbærrene i en blender og puls bende, indtil jordbærrene er helt ensartede og blendet til en mos. Hæld mos i en fintmasket sigte, og pres saften gennem med en spatel/grydeske. Kassér det faste stof.

Hæld jordbærsaft i et målebæger. Tilsæt vand til at få 2,5 dl saft hvis nødvendigt. Hæld i en lille gryde med citronsaft, basilikum og sukker.

Opvarm blandingen over medium varme, indtil den koger. Lad den simre i ca. 5 minutter – rør ofte. Fjern saften fra varmen og lad afkøle. Hæld siruppen gennem en finmasket sigte ned i en ren beholder og kassér det fast stof der er tilbage i sigten.

Server drikken i et stort glas. Bland 2 spsk sirup med kulsyreholdigt vand, og rør. Smag og tilføj mere sirup, hvis det ønskes.

Siruppen kan opbevares i køleskab i op til 1 uge.

Indlæg af samme kategori

Vi har masser af salat – også om sommeren!

Vi har masser af salat – også om sommeren!

Sommer er lig med salat. Kunsten er imidlertid ikke at så al salat på een gang i foråret, men derimod i mindre portioner med ca. 2-3 ugers mellemrum sommeren igennem, ellers risikerer man at drukne i salat eller hvad værre er, den står og rådner i køkkenhaven. Vi sår...

Vores ‘ørnenæb’ er blevet elektrisk!

Vores ‘ørnenæb’ er blevet elektrisk!

En gang imellem kan det kræve stærke armmuskler at bruge et ørnenæb. Men med STIHL's lille en-hånds sav GTA 26 er det slut. Vi har en del hasselbuske, som vi med jævne mellem skærer ned, og det kan være noget af en opgave når man tager fat med ørnenæbbet. Vi har...