Kanelboller
Kanelboller | Have til bord | © EBBESEN photography

Sverige er berømte for deres ‘kanelbullar’ og mens jeg boede i Sverige lærte jeg faktisk at lave dem ‘på rigtigt’, som man siger på svensk. Du kan læse hvordan man laver svenske kanelbullar her. For et par dage siden så jeg helt tilfældigt en video med en gut, der viste hvordan han lavede forskellige boller, bl.a. en form for kanelboller som jeg ikke har set før. Inspireret af denne video har jeg efterfølgende eksperimenteret med at genskabe dem, blot ud fra den korte video. Faktisk er det ‘bare’ en almindelig bolle med kanelsukker lavet på en lidt speciel måde.

De er siden blevet et hit i min familie fordi de ikke er ‘så slemme’ hvad angår kalorieindholdet  som f.eks. danske kanelsnegle, kanelsnurrer m.m. og samtidig kan de tilfredstille en sød tand.

Kanelboller | Have Til Bord | © EBBESEN photography

FORBEREDELSESTID

15 min

TILBEREDNINGSTID

2 timer

ANTAL PORTIONER

16 stk

TILBEREDNING

INGREDIENSER

Til dejen bruges vores ‘The bolle opskrift‘ herudover:

2 spks kanelsukker

INSTRUKTIONER:

  • Følg anvisningerne i vores opskrift på ‘The boller‘ og erstat pkt. 8 med nedenstående anvisninger idet bagetiden ændres fra 12 – 14 min.
  • Rul dejen de 32 dej-klumper ud i en rektangulær form som vist nedenfor.
  • Lav et antal riller med ca. ½-1 cm afstand på langs af dejen uden at bryde enderne. Brug evt en pizzarulle.
  • Drys kanelsukker ud over stykket.
  • Tag fat i det ene hjørne og rul diagonal ned mod det modsatte hjørne.
  • Bøj rullen og pres de to ender sammen så de danner en rund ‘bolle’ og stil dem på en bageplade med bagepapir, ialt 16 boller pr. plade.
  • Fortsæt herefter med pkt 9 i ‘The bolle‘ opskriften.
Kanelboller | Have Til Bord | © EBBESEN photography
Kanelboller | Have Til Bord | © EBBESEN photography
Kanelboller | Have Til Bord | © EBBESEN photography
Kanelboller | Have Til Bord | © EBBESEN photography

OPSKRIFTER AF SAMME TYPE

The boller

I går fejrede vi min datters fødselsdag. Hos os er der ingen fødselsdag uden boller, som jeg bager. Normalt bager jeg rosinboller, men i takt med at at vi bliver flere og flere i familien og enkelte familiemedlemmer ikke bryder sig om 'indbagte' rosiner, valgte jeg i...

Mine favoritboller

Disse boller er ubestridt mine favoritboller. Opskriften fik jeg af min svigermor for mange år siden. Bollerne er sidenhen blevet et absolut 'must' ved ALLE vores familiesammenkomster. Selv på min egen fødselsdag må jeg bage dem til mine gæster! ca. 2 timer 1,5 time...

Ciabatta-boller

Italiensk brød er godt, og faktisk kan du selv lære at lave de lækreste ciabatta-boller. Ciabatta er helt essentielt i det italienske køkken som tilbehør og udgangspunkt for mange retter. I weekenden kom vores søns kæreste hjem efter et længere udlandsophold. Det blev...

Masser af hjemmebag og hjemmelavet syltetøj

Mens regnen stod ned i stænger i weekenden, havde vi gæster til kaffebord med hjemmebagt brød og kager samt hjemmelavet syltetøj. Findes der noget mere hyggeligt? Jeg tror det ikke. Følg med i den kommende tid, hvor vi lægger opskrifter op på masser af dejligt brød og...

Svenske “Kanelbullar”

Sverige er berømte for deres Kanelbullar eller Bullar, som de ofte omtales i hverdagen. De er altid et hit på morgenbordet, til eftermiddagskaffen, eller til et mellemmåltid, når blodsukkeret er lavt.15 minutter 45 minutter6 50 GRAM GÆR 150 GRAM SMØR 5 DL MÆLK 1 DL...