
Sverige er berømte for deres ‘kanelbullar’ og mens jeg boede i Sverige lærte jeg faktisk at lave dem ‘på rigtigt’, som man siger på svensk. Du kan læse hvordan man laver svenske kanelbullar her. For et par dage siden så jeg helt tilfældigt en video med en gut, der viste hvordan han lavede forskellige boller, bl.a. en form for kanelboller som jeg ikke har set før. Inspireret af denne video har jeg efterfølgende eksperimenteret med at genskabe dem, blot ud fra den korte video. Faktisk er det ‘bare’ en almindelig bolle med kanelsukker lavet på en lidt speciel måde.
De er siden blevet et hit i min familie fordi de ikke er ‘så slemme’ hvad angår kalorieindholdet som f.eks. danske kanelsnegle, kanelsnurrer m.m. og samtidig kan de tilfredstille en sød tand.


FORBEREDELSESTID
15 min

TILBEREDNINGSTID
2 timer

ANTAL PORTIONER
16 stk
TILBEREDNING
INSTRUKTIONER:
- Følg anvisningerne i vores opskrift på ‘The boller‘ og erstat pkt. 8 med nedenstående anvisninger idet bagetiden ændres fra 12 – 14 min.
- Rul dejen de 32 dej-klumper ud i en rektangulær form som vist nedenfor.
- Lav et antal riller med ca. ½-1 cm afstand på langs af dejen uden at bryde enderne. Brug evt en pizzarulle.
- Drys kanelsukker ud over stykket.
- Tag fat i det ene hjørne og rul diagonal ned mod det modsatte hjørne.
- Bøj rullen og pres de to ender sammen så de danner en rund ‘bolle’ og stil dem på en bageplade med bagepapir, ialt 16 boller pr. plade.
- Fortsæt herefter med pkt 9 i ‘The bolle‘ opskriften.



