Karens æblekage

Vi har rigtig mange æbler i år. Så mange, at vi næsten ikke kan få dem brugt. En god måde at bruge dem på, er ved at lave en god gammeldags æblekage. Der findes naturligvis mange opskrifter på æblekager. Efter mange forsøg har vi udviklet denne variant, som er meget nem at gå til og som ikke tager lang tid at lave.

Den kan servers let lunken som dessert med en kugle vaniljeis eller creme fraiche, eller til kaffen med en klat flødskum til.

TILBEREDNINGSTID

15 minutter

}

TILBEREDNINGSTID IALT

1 time 15 minutter

ANTAL PORTIONER

6-8

TILBEReDNING

INGREDIENSER

4 ldl mel
150 – 200 g smør (alt. flydende margarine)
4 æg
2 dl sukker
5-7 æbler (skåret i både som hver deles i 2-3 stykker)
en håndfuld mandler, som hakkes groft
stødt kanel

TILBEHØR
piskefløde / creme fraiche / vaniljeis efter ønske

l

INSTRUKTIONER

  • Blødgør smørret og rør det sammen med sukkeret så det får en let og luftigt konsistens.
  • Tilsæt æggene et af gangen under stadig omrøring.
  • Herefter tilsættes melet lidt efter lidt stadig under omrøring.
  • Når dejen er enesartet vendes æblestykkerne forsigtigt i.
  • Hæld dejen ud i et forsmurt ildfast fad.
  • Drys de hakkede mandler ud over og drys herefter lidt kanel udover hele overfladen.
  • Sæt det ildfaste fad i en forvarmet ovn på 185 C (almindelig varme) på nederste rille og bag kagen i en time.
  • Tag kagen ud af ovnen og lad den afkøle let.
  • Serveres let lunken med flødeskum, creme fraiche eller lidt vaniljeis.

Indlæg af samme kategori

The boller

The boller

I går fejrede vi min datters fødselsdag. Hos os er der ingen fødselsdag uden boller, som jeg bager. Normalt bager jeg rosinboller, men i takt med at at vi bliver flere og flere i familien og enkelte familiemedlemmer ikke bryder sig om 'indbagte' rosiner, valgte jeg i...

Focaccia med oliven, rosmarin og salt

Focaccia med oliven, rosmarin og salt

Mens du venter på aftenmaden på terrassen om sommeren er der ikke noget bedre end at få et friskbagt focaccia sammen med lidt olivenolie sammen med et glas rødvin. Den italienske brødklassiker focaccia kan laves og nydes på rigtig mange måder. I princippet går...

Surdejsbrød

Surdejsbrød

Dette brød er et fantastisk brød som passer godt til marmelader og oste. Det egner sig desuden til at blive frosset, og på den måde kan du nemt servere friskbagt brød søndag morgen. Når du skærer i brødet mærker du, at det er et brød med kraft i! Variant: prøv evt at...

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.