Kold rabarbersuppe

En varm aften på sommer-terrassen kan det være godt at få en kølig dessert. Her er kold rabarbersuppe lige sagen, og specielt hvis den serveres sammen med en kugle vaniljeis, eller kold creme fraiche. Det er kølende og sødt – lige som en dessert skal være.

forberedelsestid

180 minutter

}

TILBEREDNINGSTID

15 minutter

ANTAL PORTIONER

4

TILBEReDNING

INGREDIENSER

  • 1 KG RENSEDE RABARBER STILKE SKÅRET I STYKKER AF 2-3 CM LÆNGDE
  • 300 GRAM SUKKER
  • 11 DL VAND
  • 1 VANILJESTANG
  • 2 SPSK MAIZENA
  • 10-11 SPSK. VAND
  • SAFT AF 1/2 CITRON
l

INSTRUKTIONER

  1. Kog rabarberstykkerne op under låg sammen vaniljekorn, den tomme vaniljestang, sukker og vand i ca 10 min.
  2. Sluk for blusset og lad rabarberne hvile i den varme lage i et par timer.
  3. Læg et rent klæde i en sigte og sig saften fra i en skål. Pres/vrid evt. klædet, så al saften kommer med.
  4. Udrør maizena med 11 spsk. vand.
  5. Bring saften i kog og tilsæt citronsaft og maizena-blandingen (lidt af gangen), mens den koger lidt videre. Pas på med maizenaen, da suppen kun skal tykne en anelse.
  6. Suppen afkøles helt og sættes på køl, indtil den skal serveres. Den kan holde sig 2-3 dage i køleskabet. Hvis du vil opbevare den længere, skal du tilsættes en tsk atamon.
  7. Server iskold med lidt vaniljeis eller evt. en anelse creme fraiche på toppen.
  8. Pynt med et frisk mynteblad.

Indlæg af samme kategori

Vi har masser af salat – også om sommeren!

Vi har masser af salat – også om sommeren!

Sommer er lig med salat. Kunsten er imidlertid ikke at så al salat på een gang i foråret, men derimod i mindre portioner med ca. 2-3 ugers mellemrum sommeren igennem, ellers risikerer man at drukne i salat eller hvad værre er, den står og rådner i køkkenhaven. Vi sår...

Vores ‘ørnenæb’ er blevet elektrisk!

Vores ‘ørnenæb’ er blevet elektrisk!

En gang imellem kan det kræve stærke armmuskler at bruge et ørnenæb. Men med STIHL's lille en-hånds sav GTA 26 er det slut. Vi har en del hasselbuske, som vi med jævne mellem skærer ned, og det kan være noget af en opgave når man tager fat med ørnenæbbet. Vi har...