Koldhævet Italiensk Surdejsbrød

Her er et surdejsbrød med god luft og dejlig sejhed, som vi kender fra italienske brød. Metoden er dog lidt tidskrævende, men investeringen i tid får du mangfoldigt tilbage, når du sætter tænderne i dette brød. Det holder sig frisk længe. Perfekt til bruschetta efter et par dage.

forberedelsestid
26 timer
TILBEREDNINGSTID
35 minutter
ANTAL PORTIONER
TILBEReDNING
INGREDIENSER
SURDEJ:
- 25 g grundsurdej
- 100 g vand
- 100 g hvedemel
DEJ: - Surdej (se ovenfor)
- 5 dl vand
- 750 g hvedemel
- 1 spsk salt
INSTRUKTIONER
- Bland surdejen, og lad den hvile ved stuetemperatur i 6-10 timer.
- Tag surdej fra til næste bagning.
- Bland den resterende surdej med de øvrige ingredienser til en fast dej i ca. 5 min.
- Lad dejen hvile overdækket i ca. en time.
- Fold dejen. Træk den ene side af dejen ud til ca. dobbelt længde og fold den tilbage til den modsatte kant. Drej dejen 45 grader og gentag processen.
- Gennemfør foldningsprocessen 4 gange, så du når hele vejen rundt. Lad dejen hvile overdækket i en time.
- Gennemfør endnu en foldningsomgang og lad dejen hvile endnu en time oversækket.
- Dej delen i to lige store stykker. Fold dejen til et brød. Fold siderne ind mod midten hele vejen rundt så brødet har en pænt strukket overflade vendende ned mod bordet. Lad brødene hvile i 30 min overdækket.
- Vend brødene og form dem til to aflange brød. Lad dem færdiggære overdækket i køleskab i 10-12 timer.
- Læg en stenplade på en rist i ovnen. Tænd ovnen på 250 grader i god tid før bagningen dog senest 30 min. før.
- Vend brødene og sæt dem i ovnen på bagestenen. Da foldningsknuden nu vender opad vil brødet få en let brudt overflade. Sænk varmen til 230 grader og bag brødene i ca. 35 min.
- Lad dem afkøle på en bagerist.
Indlæg af samme kategori

Vi har masser af salat – også om sommeren!
Sommer er lig med salat. Kunsten er imidlertid ikke at så al salat på een gang i foråret, men derimod i mindre portioner med ca. 2-3 ugers mellemrum sommeren igennem, ellers risikerer man at drukne i salat eller hvad værre er, den står og rådner i køkkenhaven. Vi sår...

Vores ‘ørnenæb’ er blevet elektrisk!
En gang imellem kan det kræve stærke armmuskler at bruge et ørnenæb. Men med STIHL's lille en-hånds sav GTA 26 er det slut. Vi har en del hasselbuske, som vi med jævne mellem skærer ned, og det kan være noget af en opgave når man tager fat med ørnenæbbet. Vi har...

Så blev vores anden iMow robotplæneklipper fra STIHL installeret
Så kom dagen, hvor vi fik installeret den anden iMow robotplæneklipper fra STIHL. Som tidligere nævnt erstatter de vores tidligere Husqvarna Automowere. Vi benyttede lejligheden til at lægge nye og mere kraftige kabler ned og håber at mosegrise og muldvarper ikke...