Koldskål lavet på tykmælk

Denne opskrift er gået i arv fra min mor til mig og min søster. Da jeg dog ikke lige havde noget kamera ved hånden, måtte jeg låne et billede fra Søndagsavisen. Der er til 4 personer i denne opskrift, og det tager cirka 10 minutter at bikse sammen. 

  • 8 dl. Tykmælk
  • 2 dl. Vand
  • 8 spsk. Sukker
  • 1/2 Vanillestang
  • 2-4 spsk. Citronsaft

Her får du fremgangsmåden:

  1. Vand, sukker og vanillekorn koges til en sukker sirup.
  2. Rør sukker siruppen i tykmælken, indtil den får en luftig konsistens.
  3. Koldskålen afkøles og smages til med citron.
  4. Serveres iskold med kammerjunkere eller friske jordbær.

Indlæg af samme kategori

Vi har masser af salat – også om sommeren!

Vi har masser af salat – også om sommeren!

Sommer er lig med salat. Kunsten er imidlertid ikke at så al salat på een gang i foråret, men derimod i mindre portioner med ca. 2-3 ugers mellemrum sommeren igennem, ellers risikerer man at drukne i salat eller hvad værre er, den står og rådner i køkkenhaven. Vi sår...

Vores ‘ørnenæb’ er blevet elektrisk!

Vores ‘ørnenæb’ er blevet elektrisk!

En gang imellem kan det kræve stærke armmuskler at bruge et ørnenæb. Men med STIHL's lille en-hånds sav GTA 26 er det slut. Vi har en del hasselbuske, som vi med jævne mellem skærer ned, og det kan være noget af en opgave når man tager fat med ørnenæbbet. Vi har...