Langefilet Basquaise med karrysauce

Hver uge får vi frisk fisk fra Skagen. I går fik vi så Langefilet. Der hører opskrifter med til disse fiskepakker, men iblandt er de lidt avancerede som bl.a. den der fulgte med pakken i denne uge. Så jeg valgte at lave min egen variant af opskriften. Det blev et dejligt måltid med en god smagssammensætning med velstegt fisk, den lidt sursøde basquaise-tomatblanding samt en god stærk karry sauce, serveret med nye kartofler.
Forfatter:
Langen har ikke overraskende en lang krop med skægtråd midt på underkæben. Den har to rygfinner, hvoraf den ene når næsten helt ned til halefinnen. Langen kan blive op til 2 meter lang og veje op til 45 kilo. Kender du et sted med et skibsvrag på bunden af havet, er der gode muligheder for at fange langen, da skibsvrag er et yndet opholdssted for fisken. Langen er en udpræget bundfisk, som kan leve på dybder helt ned til 1000 meter. Den findes i den østlige Atlanterhav fra Biscayen til Island og i de danske farvande indtil Bornholm. Langen er en fin spisefisk. Den bruges også en del til klipfisk, saltet og tørret.
Kilde: www.skagenfood.dk


forberedelsestid
20 minutter
TILBEREDNINGSTID
30 minutter
ANTAL PORTIONER
3-4
TILBEReDNING
INGREDIENSER
- 600 GRAM LANGE FILET UDEN SKIND
- 2 RØDE PEBERFRUGTER
- 1 BUNDT FRISK KØRVEL (KAN ERSTATTES MED FENNIKEL)
- 2 BANAN SKALOTTELØG
- 2 FED HVIDLØG
- 10 GRAM GOD KARRY
- 1/2 DL TØR HVIDVIN
- 20 GRAM FRISK INGEFÆR
- 1 ÆBEL
- TIMIANKVISTE
- 2 LØG
- 8 BLOMME TOMATER
- 2 DL FLØDE
- 2 1/2 DL FISKEFOND
- 75 GRAM SMØR
- OLIVENOLIE
- CITRONSAFT
- SALT OG PEBER
INSTRUKTIONER
Basquaise:
- Skær de røde peber frugter, løg og tomater i stave hvorefter de sauteres i olivenolie sammen med 1 fed hakket hvidløg og et par timian kviste.
- Fortsæt indtil al væden er væk.
- Smag til med salt, peber, citronsaft samt en lille klat smør.[br]
Karry sauce: - Skalotteløg, æblet samt kørvel skæres i strimler og sauteres i lidt smør sammen med 1 fed hvidløg og ingefær til de er gyldne.
- Tilsæt karry og efter den er “brændt af” (ca. 3 min) hældes hvidvinen i og alkoholen brændes af (ca. 1 minut). Anvend samme hvidvin som du vil servere til retten.
- Tilsæt fonden og kog saucen ind til halv mængde.
- Tilsæt fløden og kog saucen ind til den har ret konsistens.
- Sigt saucen og smag den evt. til med salt og peber.
Fisken: - Krydr fileterne med salt og peber.
- Steg dem på en god varm pande i lidt olivenolie på den ene side i 3-4 min.
- Tilsæt 25 gram små tern af smør og vend fisken.
- Steg videre mens du hele tiden “drypsteger” på toppen ved at age fedtstof fra panden med en ske og hælde det over fisken.
- Fortsæt drypstegningen i 2-3 min.
- Krydr med lidt salt og peber igen.
- Når fisken er færdig arrangeres den på en bund af basquaise. Hæld lidt karry sauce på tallerkenen og server straks sammen med nye kartofler.
Indlæg af samme kategori

Vi har masser af salat – også om sommeren!
Sommer er lig med salat. Kunsten er imidlertid ikke at så al salat på een gang i foråret, men derimod i mindre portioner med ca. 2-3 ugers mellemrum sommeren igennem, ellers risikerer man at drukne i salat eller hvad værre er, den står og rådner i køkkenhaven. Vi sår...

Vores ‘ørnenæb’ er blevet elektrisk!
En gang imellem kan det kræve stærke armmuskler at bruge et ørnenæb. Men med STIHL's lille en-hånds sav GTA 26 er det slut. Vi har en del hasselbuske, som vi med jævne mellem skærer ned, og det kan være noget af en opgave når man tager fat med ørnenæbbet. Vi har...

Så blev vores anden iMow robotplæneklipper fra STIHL installeret
Så kom dagen, hvor vi fik installeret den anden iMow robotplæneklipper fra STIHL. Som tidligere nævnt erstatter de vores tidligere Husqvarna Automowere. Vi benyttede lejligheden til at lægge nye og mere kraftige kabler ned og håber at mosegrise og muldvarper ikke...