Lasagne med spinat, squash og løg – vegetarlasagne

Lasagne er en skøn ret, dels fordi man kan anvende diverse grøntsagsrester fra køleskabet, dels fordi man kan få børnene til at spise lidt grøntsager. Og kød behøver man ikke i lasagne omend det nok er de de fleste forsbinder med lasagne. Vi har i dag lavet en grøntsagslasagne eller vegetarlasagne om du vil. Jeg kan godt lige forholdsvis meget hvidløg i min lasagne, derfor er der også en del hvidløg i ingredienslisten. Juster selv efter dit behov. Specielt i vegetar lasagner giver hvidløg en virkelig fin og aromatisk smag når den har været i ovnen.





Skyld og hak den friske spinat. I år har det faktisk været muligt at have spinat i køkkenhaven lige til nu!
Hak hivdløg, løg og squash groft.
Lav en pastasovs til lasagnen.
Fordel sovs ogt lasagneplader i et ovnfast fad.
Slut af med lidt revet gauda ost.

ForberedelsesTID
15-20 minutter
TILBEREDNINGSTID
20-25 minutter
ANTAL PORTIONER
4
TILBEReDNING
INGREDIENSER
- 1 grano de ore-løg eller alm. løg
- 2-6 fed hvidløg
- 1 lille/middel squash
- 1 glas tomatpastasovs med grøntsager (ca 4 dl)
- 1 bundt frisk spinat
- 1/2 – 1 pakke (friske) lasagneplader
- 100 g revet gauda ost
- olivenolie
- salt og peber
- evt. køb ind til en salat der serveres sammen med lasagnen.
INSTRUKTIONER
- Tænd ovnen på 200 grader
- Skyl grøntsagerne og hak dem groft dog skal hvidløgene hakkes fint.
- Varm en gryde med lidt olie op.
- Steg løg, hvidløg og squash i 2-3 min indtil løget bliver klart i farven.
- Kom herefter pastasovsen plus 2 dl. ekstra vand i gryden med grøntsagerne og lad den simre i 4-6 min.
- Kom spinaten i sovsen og lad den simre indtil spinaten falder sammen. Smag til med salt og peber.
- Fordel tomatsovs og lasagneplader skiftevis i lag i et ovnfast fad – begynd og afslut med tomatsovs. Drys til sidst den revne gaudaost på toppen af lasagnen og bag den i ovne i 20-25 min.
- Anret den varme lasagne på varme tallerkener eller server den direkte fra fadet. Lav evt, en let salat som tilbehør til lasagnen.
VELBEKOMME
Indlæg af samme kategori
Græskar gnocchetti med squash og frisk hvidløg
Vi elsker gnocchetti specielt om sommeren, hvor de kan kombineres med grøntsager fra vores have samt et stykke kød fra grillen. Her er en opskrift med squash og frisk hvidløg. Velbekomme. Græskar-gnocchetti med squash og frisk hvidløg Det behøver ikke at være vegetar...
Spansk kartoffel tortilla med squash
Aftensmad skal nogle gange bare være nem. Det blev den så i går. I spanien har jeg tit fået kartoffeltortilla, så her ar min egen variant af spansk kartoffeltortilla. Det skønne ved at lave tortilla er, at man stort set kan bruge de grøntsdage man har i køleskabet den...
Marrokansk inspireret fasangryde tilberedt i Stegeso/Römertorpf
Har du nogle fasanbryster i fryseren og mangler du en alternativ fasan opskrift, så er denne ret måske noget for dig! I weekenden skulle vi have besøg af familien og da det skulle være nemt og uden at jeg skulle bruge for meget tid i køkkenet, kom jeg i tanke om en...
0 Comments