Let frokost eller – tilbehør til maden

En let salat som denne tager ingen tid at lave. Denne salat hører til i den søde ende og kan anvendes enten salat alene eller som tilbehør til kød fra grillen. Ingredienserne er få:

  • Revet gulerod
  • Revet æble
  • Ananas og
  • Rosiner
  • Saft fra en halv citron.

 

 

En anden variant, som modvægt til den søde salat kan være en rissalat som denne:

Her er ingredienserne:

  • Kolde kogt vilde ris
  • Grønne bønner
  • Revet gulerod
  • Revet jordskok samt
  • Frisk persille.

Et godt råd til salater er, slip fantasien løs. Har du en favoritsalat, så udgå fra den, prøv at erstatte en af ingredienserne eller tilføj en ekstra. Test smagen, evt. juster og prøv igen, indtil du er tilfreds. Sommerens grillborde er gode for afprøvning af nye varianter.

God fornøjelse!

TILBEREDNINGSTID

15 minutter

}

TILBEREDNINGSTID IALT

45 minutter

ANTAL PORTIONER

6-8

TILBEReDNING

INGREDIENSER

1 kg mager fars (kalv og flæsk) 3 dl havregryn 1-2 tsk salt og peber 2 æg 2 store løg, fint hakkede 1-3 dl bouillon afhængig af konsistens
l

INSTRUKTIONER

  • Bland farsen med havregryn, æg og løg – brug evt. en håndmixer.
  • Tilsæt æg.
  • Smag til med salt og peber.
  • Tilsæt bouillon så du får den ønskede konsistens – blød uden a løbe.
  • Sæt farsen i køleskab i ca. 1 time så farsen kan tage yderligere smag.
  • Opvarm en pande med smør/margarine.
  • Når smørret har sydet af tages en spiseske. Vend den i det varme smør. Tag derefter en portion fars med skeen og form frikadellen i den ene håndflade. Læg herefter den formede frikadelle på den varme pande. Fortsæt indetil panden er fuld og steg frikadellerne i 3-4 min på hver side under middel varme.
  • Efterhånden som frikadellerne er færdige lægges de på en fad. Laver du rigtig mange og gerne vil holde frikadellerne varme – så sæt fadet med de færdige frikadeller i en ovn på 70 grader mens du laver de resterende frikadeller færdige.

Indlæg af samme kategori

Let og lækker frokostanretning

Let og lækker frokostanretning

Vores madpandekager - med eller uden chiafrø - har næsten erstattet brødet i huset. Vi spiser dem til morgenmad med skyr eller hytteost til, eller til frokost, hvor vi anvender hvad vi nu har af grøntsagsrester i køleskabet, I dag blev det til en variant med...

Pitabrød med chiafrø og grahamsmel

Pitabrød med chiafrø og grahamsmel

Hjemmelavede pitabrød er bare så lækre og ikke særlig svære at lave. Med chiafrø holder de sig friske længere, da chiafrøene holder fugten i brødet. De egner sig også til frysning, og derfor kan det godt betale sig at bage flere ad gangen. Pitabrød er ideel til...

0 Comments