Løg fyldt med salami og parmesan

Det er ikke altid, at grøntsagerne er i centrum, oftes bliver de tildelt en sekundær rolle i forhold til kødet. Men her er en ret, hvor netop grøntsagerne – her gule løg – spiller hovedrollen.

TILBEREDNINGSTID

20 minutter

}

TILBEREDNINGSTID IALT

35 minutter

ANTAL PORTIONER

4-6

TILBEReDNING

INGREDIENSER

  • 6 gule løg
  • 100 g champignon
  • 30 g tørrede karl johan svampe
  • ca 100 g italiensk salami
  • 2 x 2 spsk olivenolie
  • salt og peber
    BECHAMELSOVS:
  • 2,5 dl mælk
  • 20 g smør
  • 2o g hvedemel
  • 1/2 dl parmesan, revet
  • 1 knivspids muskatnød, revet
  • 1/2 tsk salt
    TOPPING:
  • 1 skive hvidt brød
  • 1/2 dl parmesan, revet
  • 2 kviste persille
  • olivenolie
  • salt og peber
l

INSTRUKTIONER

BECHAMELSOVS:

  1. Smelt smørret i en lille tykbundet gryde. Tilsæt melet og rør rundt, så du får en ensartet creme.
  2. Hæld mælken i under omrøring og undgå klumper.
  3. Kog sovsen indtil den bliver tykkere.
  4. Tilsæt muskatnød og parmesan.
  5. Smag til med salt.
    FYLDTE LØG:
  6. Sæt ovnen på 200 C (180 C varmluft).
  7. Blødgør de tørrede Karl Johan-svampe.
  8. Skræl løget (se billeder) og udhul dem som små skåle.
  9. Sæt løgskålene i ovnen i ca. 15 minutter indtil de er halvklare men stadig bevarer formen. Tag dem ud og lad dem svale lidt.
  10. Tag halvdelen af indmaden af løgene (frys den anden halvdel) og hak dem fint.
  11. Skær salamien i små tynde strimler og hak de friske champignon groft.
  12. Steg løgene blanke i olivenolie på en varm pande og tilsæt derefter salamien og de hakkede champignon samt karl johan svampe der ligeledes er hakket groft.
  13. Hak persillen fint og tilsæt blandingen sammen med den revne parmesanost.
  14. Læg brødet i en blender og blend dem groft. Steg de grove brødkrummer i olivenolie til de får en fin farve. Tilsæt salt og peber.
  15. Fyld løgene med salami og svampeblandingen.
  16. Hæld bechamelsovs over.
  17. Bag dem i ovnen i 30 minutter eller til løgene får en let gylden farve.
  18. Tag løgnen ud af ovnen og drys brødkrummer udover.
  19. Server straks.

 

 

Forfatter Jens Erik Ebbesen

Indlæg af samme kategori

Vi har masser af salat – også om sommeren!

Vi har masser af salat – også om sommeren!

Sommer er lig med salat. Kunsten er imidlertid ikke at så al salat på een gang i foråret, men derimod i mindre portioner med ca. 2-3 ugers mellemrum sommeren igennem, ellers risikerer man at drukne i salat eller hvad værre er, den står og rådner i køkkenhaven. Vi sår...

Vores ‘ørnenæb’ er blevet elektrisk!

Vores ‘ørnenæb’ er blevet elektrisk!

En gang imellem kan det kræve stærke armmuskler at bruge et ørnenæb. Men med STIHL's lille en-hånds sav GTA 26 er det slut. Vi har en del hasselbuske, som vi med jævne mellem skærer ned, og det kan være noget af en opgave når man tager fat med ørnenæbbet. Vi har...