Mad i Römertopf

En Römertopf, også kaldet en stegeso, er genial til at lave mad i. Alt, hvad du behøver at gøre, er, at fylde Römertopfen med gode råvarer, komme lidt vand ved, lægge låg på og lade den passe sig selv i ovnen i en halv til halvanden time og voila, så blev den aftensmad lavet. Det er da genialt og nærmest skabt til en familietravl hverdag! Som en ekstra bonus får du tillige en lækker fond fra væden i bunden af Römertopfen. Den kan du snildt bruge til at lave en suppe eller sovs af.

Men der er flere fordele ved at anvende en Römertopf:

  • Du tilbereder maden helt uden fedtstof og får derfor en ret med færre kalorier.
  • Flere vitaminer bliver bibeholdt.
  • Grøntsagerne koger ikke ud.
  • Maden brænder ikke på og koger ikke over.
  • Ovnen forbliver ren.
  • Römertopfen er let at rengøre.

Nok om det. I dag lavede vi simpelthen en gang tøm køleskabet for grøntsager. Efter weekenden havde vi nemlig ganske mange gøntsagsrester, som skulle anvendes. Desuden havde vi et stykke kød i fryseren, som trængte til at blive spist.

TIP Som du ser i opskriften, brugte vi ingen krydderier overhovedet bortset fra dem som var i bouillonterningen, men en kvist timian eller rosmarin kan virkelig gøre underværker, når du bruger din Römertopf.

Og for de foto interesserede, så tog vi alle billederne med vores iPad. Til at tage billederne anvendte vi en app, der hedder Awsome Camera fra SmugMug og til det nederste billede til højre, anvendte vi en app kaldet TiltShift. Faktisk er vi overraskede over, hvor gode billederne bliver med iPad’en, som vi er begyndt at anvende mere og mere til vores blogindlæg. Som du kan se, kan vi med TiltShift app’en lege lidt mere med hvor vi ligger skarpheden i billedet. Dog bliver billederne eksponeret med en lidt kraftig saturation (farvetoning), en funktion man ikke kan justere!

Som du kan se, kan vi med TiltShift app’en lege lidt mere med, hvor vi ligger skarpheden i billedet. Dog bliver billederne eksponeret med en lidt kraftig saturation (farvetoning), en funktion man ikke kan justere!

TILBEReDNING

INGREDIENSER

  • 3 KARTOFLER skåret i tern
  • 3 GULERØDDER skåret i stave
  • 1/2 FENNIKEL skåret i tynde skiver og hakket let
  • 1/2 LØG finthakket
  • 4 FED HVIDLØG finthakket
  • 1/2 SQUASH skåret i både efter at kernerne var skåret bort
  • 1 OKSEBOUILLON TERNING
  • 1/2 LITER VAND
  • ET STYKKE OKSESTEG
l

INSTRUKTIONER

  1. Snit alle grøntsager og læg dem i bunden af Römeetopf’en.
  2. Tilsæt fløde, mælk og bouillon.
  3. Læg oksestegen oven på grøntsagerne. 
  4. Det hele fik 1,5 time i ovnen (200 C varmluft) i ca. halvanden time.

Indlæg af samme kategori

Kanelboller

Kanelboller

Sverige er berømte for deres 'kanelbullar' og mens jeg boede i Sverige lærte jeg faktisk at lave dem 'på rigtigt', som man siger på svensk. Du kan læse hvordan man laver svenske kanelbullar her. For et par dage siden så jeg helt tilfældigt en video med en gut, der...

Ærte myntesuppe

Ærte myntesuppe

I sidste uge, hvor det var rigtig varmt, blev vi spurgt om vi ville lave suppe til et aftenarrangement i Timotheus kirken i Valby. Den udfordring kunne vi ikke stå for, så vi sagde ja! Men hvilen suppe skulle vi vælge at lave til en varm sommeraften med et modent...

Bøf Stroganoff i stegeso / Römertopf

Bøf Stroganoff i stegeso / Römertopf

Retten 'Bøf Stroganoff' eller 'Oksekød Stroganov' kommer oprindeligt fra rusland - på russisk hedder retten: 'бефстроганов befstróganov'. Retten var fra starten en skål med sauterede stykker oksekød serveret i en sauce med smetana (creme fraiche). Fra midten af 1900...