Mine favoritboller

Disse boller er ubestridt mine favoritboller. Opskriften fik jeg af min svigermor for mange år siden. Bollerne er sidenhen blevet et absolut ‘must’ ved ALLE vores familiesammenkomster. Selv på min egen fødselsdag må jeg bage dem til mine gæster!

Forberedelsestid

ca. 2 timer

}

TILBEREDNINGSTID IALT

1,5 time
Bagetid: 4 X 12 min eller 2 x 12 min (varmluft)

ANTAL boller

ca. 74 stk.

TILBEReDNING

INGREDIENSER

4 pk. gær
2-4 tsk salt
4 æg
160 g rørsukker
100 g flydende margarine
1 l sødmælk
2 kg økologisk hvedemel
2 pk rosiner
1 æg – sammenpisket til pensling

 

 

Forfatter: J.A.Tetzlaff
Kategori: Bagning

l

INSTRUKTIONER

Smuldr de fire pakker gær ud i en stor røreskål og tilsæt salt. Start røremaskinen.

Når gæren er blevet flydende tilsættes æg, sukker og margarine. Bland ingredienserne godt.

Lun mælken til maks 27 C (evt. i en microbølgeovn) og hæld den i blandingen.

Tilsæt melet lidt efter lidt under stadig omrøring og rør dejen indtil den har en blank overflade.

Tag skålen af røremaskinen og sæt den lunt med et viskestykke over og lad dejen hæve til dobbelt størrelse (ca 30 min).

Hæl dejen ud på et meldrysset bord. Del dejen i fire lige store stykker.

Hvert stykke deles, som igen deles, som igen deles indtil hvert at de fire stykker er blevet til 16 boller – ialt 74 boller.

Tryk hver boller ud som trekanter, drys rosiner over og fold bollerne, vend dem og form som boller.

Sæt bollerne – 16 på hver bageplade (ialt 4) – dæk med et viskestykke og lad dem hæve til dobbelt størrelse. (ca. 30 min.)

Pisk et æg og pensl bollerne. Sæt dem i en forvarmet ovn på 200 C (180 C varmluft) og bag dem i 12 min. Hvis du har to plader i ovnen (kun ved varmluft) og de ikke bliver ensartet bagt, kan du bytte pladerne om efter 6 min.

Når bollerne er bagt vendes de ud på en bagerist med bunden op for afkøling.

Server bollerne lune med koldt frisk smør og evt. en kop varm cacao.

Indlæg af samme kategori

Vi har masser af salat – også om sommeren!

Vi har masser af salat – også om sommeren!

Sommer er lig med salat. Kunsten er imidlertid ikke at så al salat på een gang i foråret, men derimod i mindre portioner med ca. 2-3 ugers mellemrum sommeren igennem, ellers risikerer man at drukne i salat eller hvad værre er, den står og rådner i køkkenhaven. Vi sår...

Vores ‘ørnenæb’ er blevet elektrisk!

Vores ‘ørnenæb’ er blevet elektrisk!

En gang imellem kan det kræve stærke armmuskler at bruge et ørnenæb. Men med STIHL's lille en-hånds sav GTA 26 er det slut. Vi har en del hasselbuske, som vi med jævne mellem skærer ned, og det kan være noget af en opgave når man tager fat med ørnenæbbet. Vi har...