Mine favoritboller

Disse boller er ubestridt mine favoritboller. Opskriften fik jeg af min svigermor for mange år siden. Bollerne er sidenhen blevet et absolut ‘must’ ved ALLE vores familiesammenkomster. Selv på min egen fødselsdag må jeg bage dem til mine gæster!

Forberedelsestid

ca. 2 timer

}

TILBEREDNINGSTID IALT

1,5 time
Bagetid: 4 X 12 min eller 2 x 12 min (varmluft)

ANTAL boller

ca. 74 stk.

TILBEReDNING

INGREDIENSER

4 pk. gær
2-4 tsk salt
4 æg
160 g rørsukker
100 g flydende margarine
1 l sødmælk
2 kg økologisk hvedemel
2 pk rosiner
1 æg – sammenpisket til pensling

 

 

Forfatter: J.A.Tetzlaff
Kategori: Bagning

l

INSTRUKTIONER

Smuldr de fire pakker gær ud i en stor røreskål og tilsæt salt. Start røremaskinen.

Når gæren er blevet flydende tilsættes æg, sukker og margarine. Bland ingredienserne godt.

Lun mælken til maks 27 C (evt. i en microbølgeovn) og hæld den i blandingen.

Tilsæt melet lidt efter lidt under stadig omrøring og rør dejen indtil den har en blank overflade.

Tag skålen af røremaskinen og sæt den lunt med et viskestykke over og lad dejen hæve til dobbelt størrelse (ca 30 min).

Hæl dejen ud på et meldrysset bord. Del dejen i fire lige store stykker.

Hvert stykke deles, som igen deles, som igen deles indtil hvert at de fire stykker er blevet til 16 boller – ialt 74 boller.

Tryk hver boller ud som trekanter, drys rosiner over og fold bollerne, vend dem og form som boller.

Sæt bollerne – 16 på hver bageplade (ialt 4) – dæk med et viskestykke og lad dem hæve til dobbelt størrelse. (ca. 30 min.)

Pisk et æg og pensl bollerne. Sæt dem i en forvarmet ovn på 200 C (180 C varmluft) og bag dem i 12 min. Hvis du har to plader i ovnen (kun ved varmluft) og de ikke bliver ensartet bagt, kan du bytte pladerne om efter 6 min.

Når bollerne er bagt vendes de ud på en bagerist med bunden op for afkøling.

Server bollerne lune med koldt frisk smør og evt. en kop varm cacao.

Indlæg af samme kategori

Kanelboller

Kanelboller

Sverige er berømte for deres 'kanelbullar' og mens jeg boede i Sverige lærte jeg faktisk at lave dem 'på rigtigt', som man siger på svensk. Du kan læse hvordan man laver svenske kanelbullar her. For et par dage siden så jeg helt tilfældigt en video med en gut, der...

Ærte myntesuppe

Ærte myntesuppe

I sidste uge, hvor det var rigtig varmt, blev vi spurgt om vi ville lave suppe til et aftenarrangement i Timotheus kirken i Valby. Den udfordring kunne vi ikke stå for, så vi sagde ja! Men hvilen suppe skulle vi vælge at lave til en varm sommeraften med et modent...

Vi har fået ny robotplæneklipper fra STIHL

Vi har fået ny robotplæneklipper fra STIHL

- vi skifter vores Husqvarna Automower ud med STIHL's iMow. Vi har indtil dette forår haft 2 Husqvarna AutoMower plæneklipperrobotter i gang  i vores have. Hvorfor 2? Jo, vi har et stort græsareal på ca. 5600 kvm, der er gennemskåret af en grusvej, derfor har vi to...