Med køkkenhaven fuld af salat er der behov for dressing når salaten skal på bordet. Er der een dressing der altid hitter hos os, så er det mormor dressingen. Min mormor lavede den, min mor lavede den, jeg laver den og vores børn laver den.

Ingredienserne er simple: fløde, citron og sukker. Citronsaften syrner og tykner dressingen – og smagt til med lidt sukker er det en skøn dressing til alle typer grøn salat.

I dag fik vi kalvesteaks fra grillen, nye kartofler fra forleden samt friske grønne bønner fra haven. Og som altid – på denne årstid – frisk salat fra haven med mormor dressing som tilbehør. Bedre bliver det ikke om sommeren. 

PS Da vi har rigtig mange radiser for tiden rev jeg lige et par på et mandolinjern, som jeg dryssede ud over salaten.

Salat med mormor dressing  | Have til Bord
Kalvesteaks | Have til Bord

forberedelsestid

5 minutter

}

TILBEREDNINGSTID

10 minutter

ANTAL PORTIONER

1 salat hoved

TILBEReDNING

INGREDIENSER

  • 1 dl fløde
  • 1 spsk flormelis
  • 1 spsk citronsaft
  • salt og peber
l

INSTRUKTIONER

  1. Ryst fløde, flormelis, citronsaft til flormelisen er opløst.
  2. Smag til med salt og friskkværnet.
  3. Sæt dressingen tildækket i køleskabet i ca. 10 minutter. Det gør at dressingen tykner.
  4. Tag dressingen ud af køleskabet. Smag på dressingen og tilsæt evt. mere salt og eller peber om nødvendigt. 
  5. Dryp dressingen over salaten lige inden servering.

Indlæg af samme kategori

No Results Found

The page you requested could not be found. Try refining your search, or use the navigation above to locate the post.