Ny variant af vores madpandekager med chiafrø

I dag høstede vi de første rødbeder. Det medførte følgende eksperiment, nemlig at lave en af vores madpandekager med frisk revet rødbede i. Vi valgte at servere dem med en rucolasalat med friskhakket æblemynte, ananas, agurk, ristede peanuts samt kyllingestykker tilberedt med fajita. Vi dryppede lidt olie/eddike dressing ud over og pyntede dem til sidst med revet parmesan samt tørret rødbedepulver på toppen. Ikke bare så de godt ud, de smagte også godt.

TILBEREDNINGSTID

5 minutter

}

TILBEREDNINGSTID IALT

5 minutter

ANTAL PORTIONER

2

TILBEReDNING

INGREDIENSER

  • 1 dl fromage frais 0,2%
  • 1 dl havreklid
  • 2 æg
  • 1 lillerødbede, skrællet og revet fint
  • lidt mælk
  • 2 spsk chiafrø
  • olie
l

INSTRUKTIONER

  1. Rør fromage frais, havreklid, æg og rødbede sammen i en skål sammen med chiafrø.
  2. Tilfør lidt mælk, så dejen løbende bliver som pandekagedej.
  3. Fordel dejen på to kolde smurte pandekage pander.
  4. Skru op for varmen, og steg pandekagerne, til de er faste.
  5. Sluk for blusset, vend dem og bag dem færdige på eftervarmen.
  6. Server starks med fyld eller med salat.

Forfatter Jens Erik Ebbesen

Indlæg af samme kategori

Vi har masser af salat – også om sommeren!

Vi har masser af salat – også om sommeren!

Sommer er lig med salat. Kunsten er imidlertid ikke at så al salat på een gang i foråret, men derimod i mindre portioner med ca. 2-3 ugers mellemrum sommeren igennem, ellers risikerer man at drukne i salat eller hvad værre er, den står og rådner i køkkenhaven. Vi sår...

Vores ‘ørnenæb’ er blevet elektrisk!

Vores ‘ørnenæb’ er blevet elektrisk!

En gang imellem kan det kræve stærke armmuskler at bruge et ørnenæb. Men med STIHL's lille en-hånds sav GTA 26 er det slut. Vi har en del hasselbuske, som vi med jævne mellem skærer ned, og det kan være noget af en opgave når man tager fat med ørnenæbbet. Vi har...