Vores opskrifter
Mormor dressing
Med køkkenhaven fuld af salat er der behov for dressing når salaten skal på bordet. Er der een dressing der altid hitter hos os, så er det mormor dressingen. Min mormor lavede den, min mor lavede den, jeg laver den og vores børn laver den. Ingredienserne er simple:...
Kanelboller
Sverige er berømte for deres 'kanelbullar' og mens jeg boede i Sverige lærte jeg faktisk at lave dem 'på rigtigt', som man siger på svensk. Du kan læse hvordan man laver svenske kanelbullar her. For et par dage siden så jeg helt tilfældigt en video med en gut, der...
Ærte myntesuppe
I sidste uge, hvor det var rigtig varmt, blev vi spurgt om vi ville lave suppe til et aftenarrangement i Timotheus kirken i Valby. Den udfordring kunne vi ikke stå for, så vi sagde ja! Men hvilen suppe skulle vi vælge at lave til en varm sommeraften med et modent...
Bøf Stroganoff i stegeso / Römertopf
Retten 'Bøf Stroganoff' eller 'Oksekød Stroganov' kommer oprindeligt fra rusland - på russisk hedder retten: 'бефстроганов befstróganov'. Retten var fra starten en skål med sauterede stykker oksekød serveret i en sauce med smetana (creme fraiche). Fra midten af 1900...
Græskar gnocchetti med squash og frisk hvidløg
Vi elsker gnocchetti specielt om sommeren, hvor de kan kombineres med grøntsager fra vores have samt et stykke kød fra grillen. Her er en opskrift med squash og frisk hvidløg. Velbekomme. Græskar-gnocchetti med squash og frisk hvidløg Det behøver ikke at være vegetar...
Spansk kartoffel tortilla med squash
Aftensmad skal nogle gange bare være nem. Det blev den så i går. I spanien har jeg tit fået kartoffeltortilla, så her ar min egen variant af spansk kartoffeltortilla. Det skønne ved at lave tortilla er, at man stort set kan bruge de grøntsdage man har i køleskabet den...
The boller
I går fejrede vi min datters fødselsdag. Hos os er der ingen fødselsdag uden boller, som jeg bager. Normalt bager jeg rosinboller, men i takt med at at vi bliver flere og flere i familien og enkelte familiemedlemmer ikke bryder sig om 'indbagte' rosiner, valgte jeg i...
Marrokansk inspireret fasangryde tilberedt i Stegeso/Römertorpf
Har du nogle fasanbryster i fryseren og mangler du en alternativ fasan opskrift, så er denne ret måske noget for dig! I weekenden skulle vi have besøg af familien og da det skulle være nemt og uden at jeg skulle bruge for meget tid i køkkenet, kom jeg i tanke om en...
Focaccia med oliven, rosmarin og salt
Mens du venter på aftenmaden på terrassen om sommeren er der ikke noget bedre end at få et friskbagt focaccia sammen med lidt olivenolie sammen med et glas rødvin. Den italienske brødklassiker focaccia kan laves og nydes på rigtig mange måder. I princippet går...
Blomkålsdaal
Har du været i Indien eller på indisk restaurant, har du efter al sandsynlighed stiftet bekendtskab med daal. I det væsenligste er dall en indisk linsesuppe som der iøvrigt findes mange varianter af. Mens nogle er ret fancy og dermed tidskrævende, findes der også...
Amerikanske pandekager
Brunch og amerikanske pandekager hører på en eller anden måde sammen! De små tykke pandekager smager pragtfuldt med ahornsirup, smør samt frugt eller bær som eksempelvis blåbær og/eller hindbær. Smagen er fantastisk og det er svært at holde inde med spisningen i tide!...
Tarte flambée
Tarte flambée er ikke som navnet indikerer en tærte men derimod franskmændenes svar på pizza. Den kaldes også den hvide pizza da bunden smøres med fed creme fraiche i stedet for tomatsovs. Tarte flambée er som sin italienske broder lavet på papirtynde bunde og typiske...
Frisk pasta med squash, ricotta og pesto.
Pasta på ´rigtigt´ som min samarbejdspartner og tutor, italienske Samatha altid sagde til mig når hun lærte mig at lave simple italienske pastaretter fra landet, er kendetegnet ved deres simplicitet. Friske men ganske få råvarer. I lørdags da jeg ryddede op i mine...
Skindstegt kuller med ris, grønkål, granatæble, pinjekerner og frisk gurkemejerod
Fisk til middag bliver vi ikke trætte af og specielt her om vinteren giver fisk det ekstra boost der er nødvendigt for at komme igennem de lange grå dage. Der er ikke mange der kender kulleren. OM KULLEREN Kulleren er udbredt i den nordlige del af Atlanten og kendes...
Lasagne med spinat, squash og løg – vegetarlasagne
Lasagne er en skøn ret, dels fordi man kan anvende diverse grøntsagsrester fra køleskabet, dels fordi man kan få børnene til at spise lidt grøntsager. Og kød behøver man ikke i lasagne omend det nok er de de fleste forsbinder med lasagne. Vi har i dag lavet en...
Ovnbagt laks med blomkåls puré, ristede nødder og bagte løg
Vi elsker laks og i kombination med en varm blomkålspuré har du den helt rigtige ret på en kold vinterdag. Erstat laksens skin med chiafrø og få fornemmelsen af sprødt skind når du bager laksen i ovnen. Selvom retten ser avanceret ud, er den super nem at lave - det...
Torsk med grønkål og granatæble
Grønkål er en af de grøntsager man kan have i køkkenhaven vinteren over. På den måde bringer denne grøntsag grønt til bordet i hele den mørke tid. Her er en ret som vi tit laver om vinteren med forskellige slags fisk. Her er det en rest torsk som blev hakket og formet...
Spinat omelet
Nogen gange skal morgenmad bare være nemt. Samtidig gør det ikke noget at det er sundt. Tidligere når jeg var på forretningsrejse i udlandet og borede på fine hoteller, var der som regel mulighed for at få en frisklavet omelet i selve restauranten. Det lærte jeg at...
Havregrød med chiafrø, skåret frugt og nødder
Mange går ind i et nyt år med intensionen om at blive mere sunde. Nogle begynder at motionere mens andre går på slankekurer. I julen læste jeg en bog af Umahro Cadogan: Fra usund til sund. En ganske god bog, faktisk en af de bedre i dette felt da Unahro evner at...
Kyllingefilet med paprika, spidskål og tomatquinoa
Kylling indgår ofte i vores retter, og iblandt kan det være svært at hitte på, hvad der skal serveres til. I dag fik vi så den idé at prøve me lidt stegt spidskål samt tomatquinoa. Kyllingen dryssede vi med paprika før den blev stegt. Det blev en god oplevelse. En...
Frokostgæster til hjemmelavet højtbelagt smørrebrød.
Inviter til frokost med Dit eget højtbelagte smørrebrød Har du også prøvet at have gæster til frokost til det store kolde bord, for så bagefter at have en masse rester, ja endog måttet smide meget ud bagefter eller i de følgende dage? Så prøv noget nyt! Næste gang du...
Frikadeller som vores mødre lavede dem
Frikadeller er altid et hit i vores familie, uanset om vi taler frokost, hovedret eller som supplment til juleanden juleaften. Ofte er det sådan at der bliver 'hapset' allerede mens de laves. Til frokost serverer vi frikadeller med surt dvs. syltede agurker samt...
Karens æblekage
Vi har rigtig mange æbler i år. Så mange, at vi næsten ikke kan få dem brugt. En god måde at bruge dem på, er ved at lave en god gammeldags æblekage. Der findes naturligvis mange opskrifter på æblekager. Efter mange forsøg har vi udviklet denne variant, som er meget...
Laks med chiafrø på en bund af spidskål og gulerod
Laks er absolut en af vores favoritspiser som vi spiser både til hverdag og til fest. Fisk er så nem at tilberede og man kan trylle et velsmagende luksusmåltid frem på kort tid. Prøv at skære skindet fra. Dyp skindsiden i lidt olivenolie, hæld lidt chiafrø på en...
Skærising med spidskål
Forleden fik vi en pakke skærising fra Skagenfisk. Den medfølgende opskrift var lidt besværlig, så jeg besluttede mig for at kaste mig ud i en egenkomposition. Det blev til denne lækker ret - skærising med spidskål og persille- og citronsmør - hvor fisken blev...
Pandestegt kyllingebrystfilet med spidskål, broccoli, mandler og tranebær
Kylling er for mig en rigtig sommerspise. Fra barndommen husker jeg, når der blev serveret friskslagtet hanekylling med nye kartofler, frisk agurkesalat og brun sovs af den type der hængte ved kartoflerne, som min far sagde. Men om sommeren kan de friske kål som...
Pandestegt spidskål med broccoli og lyssej
Frisk fisk og grøntsager er ikke til at tage fejl af. Ud over at det er hurtigt og nemt at tilberede er det også velsmagende og sundt. I dag fik vi frisk lyssej fra Skagen Food. Selvom der følger en opskrift med, valget vi at lave vores egen variant med de grøntsager...
Roastbeef på grillen
Selvom vejret er slået om så griller vi alligevel. I dag blev det let, idet jeg købte en roastbeef hos den lokale købmand. Med nye små kartofler og lidt iceberg salat blev middagen hurtigt komponeret. Foto: © EBBESEN photography 2018 ca. 20 minutter 45 minutter 40 en...
Jordbær-Basilikum Soda
Savner du inspiration til en svalende og afkølende aperitif uden alkohol til sommerterrassen, så er denne hjemmelavede jordbær soda lige sagen. Smagen fra de søde jordbær blandet med pift af basilikum og citron giver en helt specielt og let frisk perlende smag. Hvis...
Surdejsbrød
Dette brød er et fantastisk brød som passer godt til marmelader og oste. Det egner sig desuden til at blive frosset, og på den måde kan du nemt servere friskbagt brød søndag morgen. Når du skærer i brødet mærker du, at det er et brød med kraft i! Variant: prøv evt at...
Fyldt svinemørbrad på grill
Forleden dag var det grill-vejr. I fryseren havde vi en svinemørbrad og i køleskabet lidt grøntsagsrester bl.a. broccoli, blomkål, cherrytomater samt lidt krølsalat. Da der også var lidt feta, blev ideen til denne fyldte mørbrad født. ca. 20 minutter ca. 35 minutter 4...
Frokostsalat med belugalinser, skåret frugt og grønt
Denne frokostsalat er et hit på vores frokostbord. Den er let og smagfuld. Vil du have den helt ned kaloriemæssigt undlader du blot den panerede fetaost. Server den på terrassen evt. med et glas 'bobler', så går snakken. 2 dl belugalinserblandet snittet salat1/2 agurk...
Kyllinge-fajita med skåret grønt
Er du til kalorielet mad, så er denne ret lige noget for dig. Kyllingen serveres med agurkskiver, skåret rød peberfrugt samt skiveskårne pærestykker. Pynt med et par friske hindbær. Sæt lidt kolorit til denne ret med en dressing rørt på Skyr naturel med lidt...
Skindstegt lyssej med pasta
En af mine favoritretter, når jeg er i Italien, er friskkogt pasta med knust sort peber og ost. Osten er typisk en blanding af pecorino romano (en italiensk fåreost) og parmesan i forholdet 1:2.På italiensk hedder denne ret ‘pasta alla cacio e pepe’. Retten serveres...
Skindstegt kulmule med sesamdressing, spidskål og grønne bønner
I går fik vi fisk fra Skagenfood. Det var en dejlig stor filet. Den medfølgende opskrift virkede inspirerende og mange af ingredienserne havde vi i vores køkkenhave. Det eneste vi ikke havde, var glaskål, som vi erstattede med spidskål. Undervejs ændrede vi lidt på...
Mine favoritboller
Disse boller er ubestridt mine favoritboller. Opskriften fik jeg af min svigermor for mange år siden. Bollerne er sidenhen blevet et absolut 'must' ved ALLE vores familiesammenkomster. Selv på min egen fødselsdag må jeg bage dem til mine gæster! ca. 2 timer 1,5 time...
Koldhævede brunchboller med chiafrø
En gang imellem er det ok at være doven - specielt hvis det resultat, man får ud af at være doven, bliver godt. Vi har tidligere købt en færdig melblanding fra Amo, kaldet koldhævede brunchboller. De er nemme at lave, og man får friskbagte boller til morgenmad, noget...
Havregrød med æbler og rosiner
Vi har så mange æbler for tiden, at vi knapt nok kan holde trit med produktionen. På en grå og kold efterårsmorgen kan en god havregrød være en god måde at starte dagen på. Her kan æbler være med til at gøre grøden endnu bedre. Grøden ikke bare smager godt - den...
Ovnbagt laks med broccoli
En gang i mellem gør det ikke noget at aftensmaden er let. Og når den på samme tid også kan være sund, så er det et klart bonus. Vi elsker fisk, specielt hvis vi kan få fat i noget frisk fanget laks. I denne uge fik vi tre fine laksestykker fra Skagen food. I...
Æblemarmelade med ingefær, vanilje og kanel
Denne lækre æblemarmelade fik jeg for nylig ideen til, da jeg smagte en lignende type marmelade. Efter at have undersøgt forskellige opskrifter har jeg lavet min egen variant. Marmeladen er ganske let at lave, og den smager godt til stærk ost, is, pandekager og andre...
Let og lækker frokostanretning
Vores madpandekager - med eller uden chiafrø - har næsten erstattet brødet i huset. Vi spiser dem til morgenmad med skyr eller hytteost til, eller til frokost, hvor vi anvender hvad vi nu har af grøntsagsrester i køleskabet, I dag blev det til en variant med...
Chia-karse
Da vi såede frø til vores køkkenhave, såede vi også en gang helt almindelige chiafrø. Vi forede en skål med lidt vat, fugtede vattet med en vandspray, fordelte frøene på vattet og sprayede endnu en gang. Vi dækkede skålen til de første to dage, hvorefter chafrøene...
Indisk kikærtegryde
Jeg fik denne indiske ret, da jeg besøgte nogle venner i Hydrabad i Indien. Selvom der er mange ingredienser, er den meget let at lave. Servers med frisklavet naan-brød samt frisk koriander.20 minutter10-12 minutter4-52 gule løg3 store fed hvidløg1 rød chili 1 spsk...
Pitabrød med chiafrø og grahamsmel
Hjemmelavede pitabrød er bare så lækre og ikke særlig svære at lave. Med chiafrø holder de sig friske længere, da chiafrøene holder fugten i brødet. De egner sig også til frysning, og derfor kan det godt betale sig at bage flere ad gangen. Pitabrød er ideel til...
Affogato con Amaretti
Denne italienske kaffe – en espresso som man hælder over en kugle vanilieis – serveres ofte med mandelkager enten Amaretti eller Biscotti di prato. Da vi tidligere har bragt opskriften på Biscotti di prato, får i nu opskriften på Amaretti mandelkager. Sidstnævnte er...
Asiatisk inspireret suppe med svampe og grøntsager
“Asiatisk hot pot suppe” er så enkel at lave. Næsten uanset hvilke grøntsager du har i dit køleskab, kan du lave en lækker asiatisk hot pot suppe. Det eneste trick er, ikke at overkoge dine grøntsager, snarere skal de skal forblive sprøde og med bid i! Serveres sammen...
Italienske mandelsmåkager
Disse italienske småkager, på italiensk: Biscotti di prato kaldes også sommetider for Cantucci. De er temmelig hårde og holder sig godt i en lufttæt beholder. Når man spiser dem i italien, dypper man dem ofte først i et glas vin santo. De er temmelig nemme at lave. Nu...
Æbleflæsk
Æbleflæsk på julebordet var en fast tradition, da jeg var barn. Jeg elskede det. I mange år har jeg været ene om at holde fast i den tradition. Jeg lærte at lave æbleflæsk af min farfars husbetyrinde. Da vi har fået mange henvendelser på, hvordan man laver god...
Italiensk pastaomelet
På italiensk hedder denne ret “Frittata di pasta”. Retten stammer fra Nepal trakten. Retten egner sig til en let frokostanretning. Opskriften her er tilpasset det nordiske køkken.15 minutter 30 minutter4 350 GRAM PASTA, eller lige så meget pasta som behøves for at...
Kyllinge-fajita (200kcal)
Dette er en af mine ynglingsretter i en travl hverdag. Den tager ingen tid at lave, og så smager den bare så godt. Men pas på ikke at stege den røde peber og løgene for meget, der må gerne være lidt bid i dem for at fuldende retten. Er du ikke på faste, eller følger...
Spansk omelet med rød peber (100 kcal)
Denne omelet er velegnet på brunchtallerkenen eller til en nem og hurtig frokost. Er du ikke på en speciel kur, kan du spise et stykke friskbagt rugbrød til - det gør ikke oplevelsen mindre.5 minutter5 minutter1 1 ÆG (50 GRAM) 1/2 RØD PEBERFRUGT (50 GRAM) SALT OG...
Tærte med frisk spinat, feta og tomatsalsa
En sprød tærte med grov bund og fyld af frisk spinat, løg og æg - og med en sensommersød tomatsalsa af frilandstomater. 20 minutter45 minutter4TÆRTEDEJ 80 gr. økologisk hvedemel40 gr. havremel40 gr. rugmel1/2 tsk. bagepulver1 spsk koldpresset rapsolie1 spsk...
Let æbletærte
I går da vi bagte 'Bedstemors æbletærte' fik vi en klump tærtedej til overs, akkurat nok til at lave en lækker tynd tærtebund. Vi fik hurtigt samlet lidt nedfaldsæbler, delt dem med en æbledeler så kærnehuset blev fjernet og æblerne delt i grove stykker. Vi skivede de...
Bedstemors æbletærte
Æblesæsonen er over os, det er derfor naturligt at anvende æbler, hvor det er muligt. Og et sted hvor det altid falder i god jord at servere æbler, er at servere en æbletærte til kaffen eller som dessert. Har du lidt piskefløde, der kan piskes til en gang flødeskum...
Bruschetta med hytteost, zucchini, tomat og ananas
Søndag aften er typisk en aften, hvor vi spiser rester - i går var ingen undtagelse. I køleskabet havde vi lidt tomater, zucchini og ananas tilovers fra dagen før, hvor vi lavede pizza. I brødkurven havde vi et halv baguette, og da vi samtidig havde lidt hytteost, ja...
Pasta med zucchini i wok
Wokmad er ikke bare orientalsk mad, faktisk kan du også tilberede din pasta i wok. I dag lavede vi pasta i wok med gule og grønne zucchini fra haven krydret med frisk rosmarin og olivenolie med chili. Se hvordan du kan lave den velsmagende vegetar pastaret i din...
Weber kugle-grill som pizzaovn
I denne weekend bygge vi vores gamle weber-grill om til en brændefyret pizzaovn. Kombinationen af grillkul og brænde er nødvendig for at få temperaturen op på mellem 600 og 800 grader - og dermed muliggøre at lave en rigtig sprød stenovns pizza! For bare et par...
Pizzadej på italiensk
Pizzadej er ikke bare pizzadej. Oprindeligt kommer pizzaen fra Napoli, og skal man tale om autentisk italiensk pizzadej, bør man tage udgangspunkt i opskrifter fra området i og omkring Napoli. Og skal den laves rigtig, så er det lige så tidskrævende som mange andre...
Sprød italiensk pizza
Efter vi byggede vores weber grill om til en pizzaovn, er det slut med at købe pizzaer. Når først du har fundet ud af at lave den rigtige pizza-dej er det let og enkelt at lave pizza. Og netop enkelheden er vigtig, når du laver pizza. I Danmark er vi nemlig...
Vaniljeis med valnødder og blancherede jordskokker på en bund af tørret rødbede
Denne dessert er blevet sommerens store hit. Vores gæster elskere den. Og så er den anderledes! Den er relativ nem at lave, specielt hvis du har en tørremaskine til rødbederne. Jeg opfandt denne opskrift, mens jeg arbejdede med et par unge kokke i Stockholm i...
Rødbede Couscous med fladbrød
Hvem elsker ikke rødbeder? Denne her ret er perfekt til en let frokost eller aftensmad, da den har masser af farve og smag!15 minutter15 minutter1-2 125 g. couscous 1 økologisk citron 4 økologiske røbeder (små/mellemstore) 1 æble 2 håndfulde rosiner 1-2 fed hvidløg 1...
Oksemørbrad med årstidens grøntsager
Denne årstid, hvor vi kan gå ud i haven og hente diverse grøntsager, er fantastisk. Og når man så samtidig tilbereder dem på en hotwok, ja - så bliver smagen ikke bedre. Blusset på en hotwok bliver mere end fire gang så høj som på et almindeligt komfur. derfor tager...
Hjemmelavet pasta med spinat og chiafrø (tagliatelle)
Jeg har længe tænkt på, at jeg gerne ville lave pasta med chiafrø. I går blev så dagen, hvor jeg lavede hjemmelavede tagliatelle med spinat og chiafrø. Det blev til en meget smagfuld pastaret, hvor der udover lidt 'al dente' bid i pastaen, også var en let sprød...
Hurtigt surdejsrugbrød
Hvad gør man, når ens surdej er gået over tid i køleskabet, og man skal bage et rugbrød til gæsterne, som kommer næste dag? Kender man en der har en surdej, man kan låne - ja så er det en udvej, men har man ikke det og gerne vil bage et surdejsrugbrød, så er her en...
Ciabatta-boller
Italiensk brød er godt, og faktisk kan du selv lære at lave de lækreste ciabatta-boller. Ciabatta er helt essentielt i det italienske køkken som tilbehør og udgangspunkt for mange retter. I weekenden kom vores søns kæreste hjem efter et længere udlandsophold. Det blev...
Rucola-salat
Efter at have høstet en del rucola og spinat i vores Growcamp i dag, lavede vi denne lækre salat til aftensmad. I bunden lagde vi hakket rucola og spinat, mens de øvrige ingredienser iblandt lidt spinat og rucola blev placeret på toppen. Se opskriften nedenfor for at...
Masser af hjemmebag og hjemmelavet syltetøj
Mens regnen stod ned i stænger i weekenden, havde vi gæster til kaffebord med hjemmebagt brød og kager samt hjemmelavet syltetøj. Findes der noget mere hyggeligt? Jeg tror det ikke. Følg med i den kommende tid, hvor vi lægger opskrifter op på masser af dejligt brød og...
Chokolademousse med pannacotta og friske jordbær
Det er længe siden, at vi har lavet en fancy dessert. I weekenden havde vi gæster, og her fik vi lyst til at lave en dessert lidt ud over det sædvanlige. Det blev til denne blanding af en chokolademousse med klassisk pannacotta samt friske jordbær. Den tager lidt tid...
Fyldt svinemørbrad
Så blev der tid til at grille - igen. Efter formiddagens regnbyer klarede det op til aften, og så blev der tændt for grillen. I dag valgte vi at lave en fyldt svinemørbrad, som vi grillede ved inddirekte varme i ca. 25 min. Inden den kom i grillen skar vi den op på...
Kirsebærmarmelade
Kirsebærrene er modne nu, og da vi ikke kan spise dem alle samme direkte fra træet, gemmer vi lidt til vinteren ved at lave marmelade. Der er så mange i år, at vi kan plukke et kilo på mindre end 10 min. Det er dog et lidt større arbejde at lave marmelade af kirsebær,...
Stikkelsbærmarmelade
Har du stikkelsbær i haven, og ved du ikke rigtig, hvad du kan bruge dem til, så er her en idé til en rigtig god marmelade som passer godt til en stærk ost, ja faktisk kan du servere på en ostetallerken eventuelt som mellemret før en dessert. Stikkelsbær kan godt være...
Ny variant af vores madpandekager med chiafrø
I dag høstede vi de første rødbeder. Det medførte følgende eksperiment, nemlig at lave en af vores madpandekager med frisk revet rødbede i. Vi valgte at servere dem med en rucolasalat med friskhakket æblemynte, ananas, agurk, ristede peanuts samt kyllingestykker...
Ovnbagt kullerfilet med chiafrø
I dag fik vi fisk fra Skagen food, denne gang kuller (se afsnit om fisken under opskriften). Vi fulgte ikke den medfølgende opskrift, men brugte i stedet de grøntsager vi havde i køleskabet. I stedet for at panere fisken, dækkede vi skindsiden, efter at skindet var...
Stegte ris med grillkylling
Efter at have været i haven det meste af dagen i går, havde vi igen brug for lidt nem aftensmad. Valget faldt på stegte ris med grillkylling.10 minutter60 minutter4-6 2 hele kyllinger. 400 g ris, kolde kogte ris 1/2 ds røde kitney bønner 200 g fine ærter 1 stk...
HaveTilBords hybrid morgenfrokost
Oven på den sene valgnat i går, hvor vi kom sent i seng, kom vi tilsvarende sent op i dag. Vi besluttede derfor at slå morgenmad og frokost sammen. Det blev til en af vores madpandekager med chiafrø, hvortil vi lavede en salat af friske rucola- og spinatblade, som vi...
HaveTilBords lunchboks
Der er nu fuld gang i vores nye køkkenhaven. Vi kan nu HVER dag gå over og plukke frisk rucolasalat, spinat, forårsløg samt rødbeder. Gulerødderne er stadig for små endnu, mens ærterne lige har sat bælge. I drivhuset kan vi nu hente de første agurker, mens tomaterne...
HaveTilBords Rugsnacks med chokoladestykker
Rugsnacks er blevet vældig populære, så det måtte vi også forsøge at lave. Der findes mange opskrifter, men her er vores variant med rosiner, tranebær, valnødder, chiafrø og chokoladestykker. Vi testede dem af i forbindelse med en fødselsdagsfest nyligt, og de blev...
Kalveculotte med chiafrø og citronstegte kartofler
Det er ikke mange dag, hvor vi har kunnet grille, men i går var én af dagene. Det blev til en kalveculotte med chiafrø med en knasende sprød skorpe, næsten lige som sværen på en flæskesteg. Vi serverede let dampede broccoli hoveder, citronstegte kartofler samt...
Ovnbagt laks med chiafrø
Chiafrø kan med fordel anvendes på fisk som f.eks. laks og erstatte skindet. Herved får du en lækker sprød skorpe som kunne minde om grillet fiskeskind, men som bare smager godt. Derudover har det også en stor pyntemæssigt værdi. Her serverede vi laksen på en bund af...
Æggekage med chiafrø og spinat med skyr samt kyllingefajita
En anden variant af vores æggekage med spinat og chiafrø. Her har vi valgt at kombinere den let krydrede smag fra fajita med en let sød smag fra skyr'en med ananas. Det sammen med den lette knasende effekt fra chia frøene giver en god smagsoplevelse. 10 minutter 5...
Æggekage med chiafrø, spinat og seranoskinke
Behov for en let frokost - så er svaret her: Æggekage med friskplukket spinat fra haven, chiafrø samt serano skinke. Ønsker du en lidt mere krydret variant, så se vores opskrift på æggekage med chiafrø og spinat med skyr samt kyllingefajita.5 minutter5 minutter 2 6 æg...
Hjemmelavet fiskesuppe med laks, hvid fisk og jomfruhummerhaler
Maj har været en relativ kold måned jævnført med tidligere år. Og hvad er bedre end en god varm suppe, når man kommer kold og våd ind i huset efter en eftermiddag i haven. Vi er i øjeblikket igang med at tømme vores fryser, og i morges tog vi lidt fiskefond samt lidt...
Chia-pandekage med rød peber, ost og porcheret æg
Egentlig startede vi med at spise chia-pandekager til morgenmad. Senere begyndte vi så at anvende dem til wraps - et godt alternativ til tortillas. Gennem tiden har vi eksperimenteret med at tilsætte alverdens grøntsager til dejen som f.eks. revet gulerod, broccoli,...
Risotto med selleri og spinat
I dag fik vi - til trods for at vi tilbragte det meste af dagen i haven (mellem regnbygerne) - brudt med at lave chia pandekager til aften. Årsagen var den, at vi høstede de føste spinatblade i vores nye GrowCamp. Straks fik vi lyst til at lave risotto med spinat og...
Chia-pandekage med broccoli, grøntsager fra wok og skyr med ananas
Her mens vi arbejder med at etablere vores nye køkkenhave, bliver der ikke så meget tid til madlavning. Men spise skal vi jo, så når vi kommer ind fra haven, skal der ofte laves mad i en fart. Ofte har vi ikke fået handlet, så vi må tage til takke med, hvad der nu er...
Rucola-salat med tun
Lige siden vi plukkede rucola salat i morges, har vi glædet os til at lave en god salat til frokost. Det blev til denne velsmagende tunsalat.10 minutter10 minutter2 1 bundt frisk rucola salat, snittet groft 1 ds tun i vand, drænet 1 gulerod, revet fint 1 rødbede,...
Madpandekager med chiafrø, asparges og kyllingefajita
Kender du situationen, hvor man kommer sent hjem og skal have noget (sundt) at spise i en fart. Så er her et forslag på en hurtig og velsmagende ret, som vi lavede her til aften: en madpandekager med chiafrø, asparges, hytteost, stegte cherrytomater, kyllingefajita...
Spejlæg med chiafrø
Spejlæg med chiafrø, mere simpelt kan det ikke blive, og så smager det pragtfuldt! Yderligere opskrift behøves vist ikke her! Indlæg af samme kategori
Bede-carpaccio med rygeostcreme, ramsløg og letsaltede mandler
Denne bede-carpaccio er et bud på en anderledes og frisk forret. Gæsterne vil ikke bare huske den, men de vil også elske den. Serveres sammen med et glas tør kølig hvidvin.60 minutter30 minutter 4 4 søde beder 175 g rygeost 3 spsk creme fraise 1/2 citron 4 radiser 4...
Ost med havtorn-marmelade
Her er en nem og meget lækker dessert eller mellemret før den endelig dessert. Serveres sammen med hjemmebagt rugbrød. Denne lækre havtorn marmelade kommer fra Bornholm (se mere om havtorn fra Bornholm på www.høstet.dk). Til denne ret brugte vi: - høvlet krystal ost...
Påskerugbrød med chiafrø og maltsirup
Her til påske fik jeg lyst til at lave et rugbrød lidt ud over det sædvanlige dvs. et rugbrød med en masse gode ingredienser. Resultatet blev et brød, med en god blød konsistens uden at være klægt og med en god smag. Et godt brød til påskefrokostens mange sild og...
Brunch tallerken med chia-pandekage
I weekenden kan vi godt lide at lave hyggeligt morgenbord. Selvom du ikke synes, du har ret meget i køleskabet, så kan man i de fleste tilfælde lave imponerende brunch-tallerkener alligevel. Her er et eksempel, hvor vi havde en del frugt tilovers fra aftenen før....
Suppe med tre slags bønner, chili og hvidløgspesto
Bønner er virkelig en undervurderet grøntsag. I mine yngre dage kunne jeg ikke lide bønner, måske fordi den første gang da de blev serveret for mig, var de udkogte. Nu da jeg er begyndt at dyrke mine egne bønner, er jeg begyndt at kunne lide dem. Faktisk bruger jeg...
Broccoli med røde kidneybønner og chiafrø
Broccoli er en af mine foretrukne grøntsager. Her har jeg lavet en ret, hvor jeg har mixet broccoli med røde kidneybønner, rødløg, tomater og chiafrø. Sidstnævnte for at give det et løft, når det kommer til ernæringindhold. Vidste du, at chiafrø blandt...
Løg fyldt med salami og parmesan
Det er ikke altid, at grøntsagerne er i centrum, oftes bliver de tildelt en sekundær rolle i forhold til kødet. Men her er en ret, hvor netop grøntsagerne - her gule løg - spiller hovedrollen.20 minutter35 minutter4-6 6 gule løg 100 g champignon 30 g tørrede karl...
Rugbrød med grahamsmel
Her er vores variant af et rugbrød med grahamsmel. Her er der tale om mere rugbrød end hvidt brød, idet vi har udeladt størstedelen af hvedemelet, som du ser i andre opskrifter. Desuden har vi peppet det lidt om med solsikkekerner, chiafrø og rosiner.6 minutter35...
Forårs surdejsbrød
Mens vi venter på forårets kommen og de nye friske råvarer, bager vi en del brød. Der er ikke meget at gøre i haven endnu, derfor har vi tid til at bage. Og tid spiller en afgørende rolle, når man bager brød. Som en landmand sagde engang: " Der findes ingen genvej til...
Italiensk landbrød
Imens vi går og venter på at kunne komme i gang med haven, har vi lige nu god tid til at bage. Og god tid er hvad man behøver for at lave et godt brød. "Hastværk er lastværk" er der et godt gammelt ordsprog, der siger. Og når det gælder brød, er TID en nødvendighed,...
Hjemmelavet pasta uden pastamaskine
Hjemmelavet pasta uden pastamaskine - kan det virkelig lade sig gøre? Svaret er ja, det tager måske bare lidt længere tid, end hvis du anvender en pastamaskine. Hjemmelavet pasta bliver ikke nødvendigvis bedre end den 'friske' pasta du kan købe i butikkerne. Derimod...
Koldhævet Italiensk Surdejsbrød
Her er et surdejsbrød med god luft og dejlig sejhed, som vi kender fra italienske brød. Metoden er dog lidt tidskrævende, men investeringen i tid får du mangfoldigt tilbage, når du sætter tænderne i dette brød. Det holder sig frisk længe. Perfekt til bruschetta efter...