Ovnbagt laks med blå birkes

I går aftes var det absolut ikke grillvejr. Vi besluttede derfor at tilberede vores aftensmad indendøre. Vi tilberedte derfor vores laks i ovnen. Skindet blev erstattet med et lag blå birkes og pludselig kunne “skindet” spises! Som tilbehør og nu da vi havde gang i ovnen, lavede vi en gang bagt spinat, som vi tidligere har lavet en opskrift på. Og ingen servering uden nye kartofler til. En super nem aftensmad der passede sig selv i ovnen.

forberedelsestid

5 minutter

}

TILBEREDNINGSTID

15 minutter

ANTAL PORTIONER

2-4

TILBEReDNING

INGREDIENSER

  • 500 GRAM LAKSESIDE
  • BLÅ BIRKES
  • LIDT OLIVENOLIE
l

INSTRUKTIONER

  1. Fjern skindet fra laksesiden.
  2. Skær laksesiden op i laksefiletter.
  3. Pensel laksen med olie.
  4. Pres skinsiden ned mod et stykke bagepapir med blå birkes.
  5. Sæt laksefiletter i et smurt ovnfast fad og sæt dem ind i en forvarmet ovn på 200 grader i 10 minutter.
  6. Skift til grill og grill laksefiletterne i yderligere 5 min (mens den bagte spinat hviler).
  7. Serveres med bagt spinat og nye kartofler.

Indlæg af samme kategori

Vi har masser af salat – også om sommeren!

Vi har masser af salat – også om sommeren!

Sommer er lig med salat. Kunsten er imidlertid ikke at så al salat på een gang i foråret, men derimod i mindre portioner med ca. 2-3 ugers mellemrum sommeren igennem, ellers risikerer man at drukne i salat eller hvad værre er, den står og rådner i køkkenhaven. Vi sår...

Vores ‘ørnenæb’ er blevet elektrisk!

Vores ‘ørnenæb’ er blevet elektrisk!

En gang imellem kan det kræve stærke armmuskler at bruge et ørnenæb. Men med STIHL's lille en-hånds sav GTA 26 er det slut. Vi har en del hasselbuske, som vi med jævne mellem skærer ned, og det kan være noget af en opgave når man tager fat med ørnenæbbet. Vi har...