Pandestegt spidskål med broccoli og lyssej

Frisk fisk og grøntsager er ikke til at tage fejl af. Ud over at det er hurtigt og nemt at tilberede er det også velsmagende og sundt. I dag fik vi frisk lyssej fra Skagen Food. Selvom der følger en opskrift med, valget vi at lave vores egen variant med de grøntsager vi nu havde i køleskabet. Det blev den til denne skønne ret med stegt spidskål og broccoli som vi serverede til fisken.

 

Lyssejen lever nær bunden – gerne nær skibsvrag – i indtil 200 meters dybde – gerne ved kystområder, hvor saltindholdet ikke er for lavt. Her lever den af orme og mindre skaldyr. Ældre fisk kan dog også spise sild og brisling. Lyssejen kan kendes på den mørke sidelinje, der slår bugt over brystfinnen. Den kan blive op til 130 cm. lang. Lyssejen har en meget fast konsistens i kødet, og den er en meget mager fisk.

Foto: Skagen Food

TILBEREDNINGSTID

10 minutter

}

TILBEREDNINGSTID IALT

10 minutter

ANTAL PORTIONER

2

TILBEReDNING

INGREDIENSER

1 STYKKE LYSSEJ FILLET MED SKIN
1/3 SPIDSKÅL
3 BUKETTER BROCCOLI
1 LØG
2 FED HVIDLØG
1 SPSK OLIE
2 SPSK SOYA
1 TSK MØRK BALSAMICOEDDIKE
SALT & PEBER
SMØR
NEUTRAL OLIE TIL FISKEN

PYNT:
1 frisk radise skåret i papirtynde skiver
Balsamico glace

l

INSTRUKTIONER

Tag fisken ud af køleskabet og dup den med et stykke køkkenrulle. Del fisken i kuvertstykker. Krydr med salt og peber og stil den til side på køkkenbordet til senere.

Pil løg og hvidløg.

Snit spidskål, løg og hvidløg i tynde skiver.

Del broccolibukketterne i små mundrette stykker.

Bland olie, soya og balsamico eddike på en kold pande. Kværn lidt peber ud i olien. Opvarm panden over middel varme til olien er varm. Fordel grøntsagerne på panden og vend dem med jævne mellemrum. Steg grøntsagerne så de stadig har lidt bid. Tag dem herefter af blusset.

Sæt endnu en pande over ved høj varme og tilsæt en smule neutral olie. Læg fisken på panden med skinsiden ned og giv fisken et let  tryk med en palet de første 30 sekunder af stegningen. Steg fisken i 3-4 minutter på skinsiden, tilsæt lidt smør og vend den herefter og steg den yderligere i ca. 30 sekunder på den anden side.

Server de varme grøntsager og fisken ved siden. Pynt med radise og balsamico glace.

Indlæg af samme kategori

Kanelboller

Kanelboller

Sverige er berømte for deres 'kanelbullar' og mens jeg boede i Sverige lærte jeg faktisk at lave dem 'på rigtigt', som man siger på svensk. Du kan læse hvordan man laver svenske kanelbullar her. For et par dage siden så jeg helt tilfældigt en video med en gut, der...

Ærte myntesuppe

Ærte myntesuppe

I sidste uge, hvor det var rigtig varmt, blev vi spurgt om vi ville lave suppe til et aftenarrangement i Timotheus kirken i Valby. Den udfordring kunne vi ikke stå for, så vi sagde ja! Men hvilen suppe skulle vi vælge at lave til en varm sommeraften med et modent...

Vi har fået ny robotplæneklipper fra STIHL

Vi har fået ny robotplæneklipper fra STIHL

- vi skifter vores Husqvarna Automower ud med STIHL's iMow. Vi har indtil dette forår haft 2 Husqvarna AutoMower plæneklipperrobotter i gang  i vores have. Hvorfor 2? Jo, vi har et stort græsareal på ca. 5600 kvm, der er gennemskåret af en grusvej, derfor har vi to...