Pizzadej på italiensk

Pizzadej er ikke bare pizzadej. Oprindeligt kommer pizzaen fra Napoli, og skal man tale om autentisk italiensk pizzadej, bør man tage udgangspunkt i opskrifter fra området i og omkring Napoli. Og skal den laves rigtig, så er det lige så tidskrævende som  mange andre italienske opskrifter. Her er en opskrift, som jeg lærte at lave under et besøg i Italien.

Forberedelsestid

4 timer

}

TILBEREDNINGSTID IALT

4 timer

ANTAL portioner

4

TILBEReDNING

INGREDIENSER

 • 225 gram italiensk durum mel
 • 225 gram italiensk hvedemel af typen “00”
 • 2,5 dl vand ca 27 grader (må ikke føles varmt på hånden)
 • 3 spsk oliven- eller rapsolie
 • 1 tsk salt
 • 10 gram gær

 

Forfatter Jens Erik Ebbesen

l

INSTRUKTIONER

 1. Opløs gæren i det lunkne vand.
 2. Tilsæt de øvrige ingredienser, og ælt dejen godt i hånden på et meldrysset køkkenbord. Dejen skal være våd og let klistrende.
 3. Læg dejen i en skål og lad dejen hæve i skålen, overdækket i 3 timer – fold dejen med jævne mellemrum så den ikke klistrer fast til skålen.
 4. Når den har hævet i 3 timer, hældes dejen ud på et meldrysset bord, hvorefter den æltes godt og indtil den ikke længere klistrer til hænderne. Tilfør evt. lidt mere mel.
 5. Del dejen i 4 pæne kugler af ca. 200 gram hver. Læg kuglerne på et skærebræt, drys lidt mel over og lad dem efterhæve overdækket med plastfolie i yderligere en time.
 6. Nu er dejen klar til at blive formet til fine pizzabunde.

  Tip: Vil du lære hvordan dette gøres på italiensk, findes der en ganske god video på hjemmesiden https://bagestaalet.dk/pizzadej/

Indlæg af samme kategori

Vi har masser af salat – også om sommeren!

Vi har masser af salat – også om sommeren!

Sommer er lig med salat. Kunsten er imidlertid ikke at så al salat på een gang i foråret, men derimod i mindre portioner med ca. 2-3 ugers mellemrum sommeren igennem, ellers risikerer man at drukne i salat eller hvad værre er, den står og rådner i køkkenhaven. Vi sår...

Vores ‘ørnenæb’ er blevet elektrisk!

Vores ‘ørnenæb’ er blevet elektrisk!

En gang imellem kan det kræve stærke armmuskler at bruge et ørnenæb. Men med STIHL's lille en-hånds sav GTA 26 er det slut. Vi har en del hasselbuske, som vi med jævne mellem skærer ned, og det kan være noget af en opgave når man tager fat med ørnenæbbet. Vi har...