Quiche Lorraine

Den oprindelige quiche med tilnavnet Lorraine stammer fra det nordlige Frankrig. Det er i al sin enkelhed en flæsketærte med en bagt æggecreme, og skal den tilberedes helt klassisk, bør den ikke indeholde ost. Men osten klæder tærten vældig godt.

forberedelsestid

15 minutter

}

TILBEREDNINGSTID

35 minutter

ANTAL PORTIONER

4

TILBEReDNING

INGREDIENSER

Mørdej

  • 250 G MEL
  • 170 G SMØR
  • 1 LILLE ÆG
  • 1 TSK. SALT
  • EVT. LIDT KOLDT VAND
    Fyld:
  • 200 G GOD RØGET FLÆSK
  • 150 G GRUYERE-OST I SMÅ TERN
  • 2 ÆG + 2 ÆGGEBLOMMER
  • 2,5 DL PISKEFLØDE
  • 2,5 DL MÆLK
  • SALT, PEBER OG MUSKAT
l

INSTRUKTIONER

  1. Til mørdejen skæres det kolde smør ud i tern og smuldres grundigt med mel og salt. Så samles dejen hurtigt med ægget og evt. lidt vand, uden at der æltes for meget. Lad dejen hvile i køleskabet i mindst en time.
  2. Skær det røgede flæsk i ’lardons’, det vil sige i små ensartede strimler på tykkelse med en lillefinger. Køb noget ordentligt flæsk, og lad være med at falde for fristelsen til at bruge supermarkedets bacontern.
  3. Steg flæskestykkerne på panden, til de er gyldne, men ikke ganske sprøde, og sæt dem til side. For en ikke alt for høj tærteform med dejen. Prik den med en gaffel i bunden, og læg et stykke bagepapir ned over bund og sider. Fyld op med tørre bønner eller ris og bag tærten i 10-15 minutter ved 180 grader.
  4. Tag den ud, fjern bønner og bagepapir, og fordel flæsket og osten i tærten. Bland fløde, mælk, æg og æggeblommer og smag til med salt, peber og revet muskat. Hæld blandingen over tærten og sæt den tilbage i ovnen i cirka 25 minutter, til den er gyldenbrun på toppen, og æggeblandingen har sat sig. Serveres lunken.

Indlæg af samme kategori

Vi har masser af salat – også om sommeren!

Vi har masser af salat – også om sommeren!

Sommer er lig med salat. Kunsten er imidlertid ikke at så al salat på een gang i foråret, men derimod i mindre portioner med ca. 2-3 ugers mellemrum sommeren igennem, ellers risikerer man at drukne i salat eller hvad værre er, den står og rådner i køkkenhaven. Vi sår...

Vores ‘ørnenæb’ er blevet elektrisk!

Vores ‘ørnenæb’ er blevet elektrisk!

En gang imellem kan det kræve stærke armmuskler at bruge et ørnenæb. Men med STIHL's lille en-hånds sav GTA 26 er det slut. Vi har en del hasselbuske, som vi med jævne mellem skærer ned, og det kan være noget af en opgave når man tager fat med ørnenæbbet. Vi har...