Rodfrugtfrikadeller med chiafrø og ‘spicy’ hytteost-dip

Efteråret byder på mange dejlige rodfrugter, her er et bud på lidt sund efterårssnack eller en let frokost anretning. Den er der ikke mange kalorier i!

ForberedelsesTID
TILBEREDNINGSTID
ANTAL PORTIONER
TILBEReDNING
INGREDIENSER
- 250 gram kartofler
- 125 gram gulerod
- 150 gram courgetter
- 3 spsk chia frø (gem lidt til stegningen)
- 100 gram ricotta ost
- salt og peber
- olivenolie
Hytteost dip:
- 2 dl hytteost (fedtfattig)
- 1 spsk chili gele eller sød chilisauce
- 1/4 foråsløg
INSTRUKTIONER
- Skræl kartofler og gulerødderne og riv dem groft.
- Riv courgetten groft og bland med gulerødder og kartofler.
- Tilsæt ricotta og chiafrø (husk at gem lidt til stegningen) og bland det hele godt.
- Smag til med salt og peber.
- Lad massen hvile i ca. 10 min.
- Form frikadellerne og steg dem på en oliesprayet stegepande ved middeltemperatur.
- Drys chiafrø over.
- Vend frikadellerne efter nogle minutter.
- Server straks med hytteost dip.
Indlæg af samme kategori

Vi har masser af salat – også om sommeren!
Sommer er lig med salat. Kunsten er imidlertid ikke at så al salat på een gang i foråret, men derimod i mindre portioner med ca. 2-3 ugers mellemrum sommeren igennem, ellers risikerer man at drukne i salat eller hvad værre er, den står og rådner i køkkenhaven. Vi sår...

Vores ‘ørnenæb’ er blevet elektrisk!
En gang imellem kan det kræve stærke armmuskler at bruge et ørnenæb. Men med STIHL's lille en-hånds sav GTA 26 er det slut. Vi har en del hasselbuske, som vi med jævne mellem skærer ned, og det kan være noget af en opgave når man tager fat med ørnenæbbet. Vi har...

Så blev vores anden iMow robotplæneklipper fra STIHL installeret
Så kom dagen, hvor vi fik installeret den anden iMow robotplæneklipper fra STIHL. Som tidligere nævnt erstatter de vores tidligere Husqvarna Automowere. Vi benyttede lejligheden til at lægge nye og mere kraftige kabler ned og håber at mosegrise og muldvarper ikke...