Så kom dagen, hvor vi fik installeret den anden iMow robotplæneklipper fra STIHL. Som tidligere nævnt erstatter de vores tidligere Husqvarna Automowere. Vi benyttede lejligheden til at lægge nye og mere kraftige kabler ned og håber at mosegrise og muldvarper ikke bidder dem over i første forsøg. Vi fik vores lokale STIHL forhandler Dianalund Motor til at køre det nye kabel ned med en kabeludlægger.

Kabeludlægger til robotplæneklipper

I alt blev der lagt ca. 500 meter kabel ned! Egentlig kan man selv installere robotten – der dog først skal være klargjort og opladet af forhandleren. Det er ganske nemt idet man blot skal følge trin for trin anvisningerne på maskinens display. Husk dog at læse manualen også idet man bl.a. skal tage stilling til klippeplan m.m. Vi valgte dog den nemme løsning og lade forhandleren gøre arbejdet. Ifbm. med installationen kører robotten selv en tur rundt langs hele kantkablet og giver samtidig en indikation på hvor meget kabel der er udlagt.

iMow 632 PC fra STIHL er udstyret med et ekstra stærkt batteri og den kan klare græsarealer på op til 5000 kvm.

Robotten indstilles enten via det store display eller via STIHLs app. som både findes til iPhone og Android. Man skal dog være forberedt på, at det tager op til en uge før robotten er kørt ‘ind’. I den første uge vil det være nødvendigt at lave forskellige tilpasninger i haven, så robotten ikke kører fast. Allerede ved den første tur rundt langs kanten får man indikationer på, hvor det kan være nødvendigt f.eks. at udjævne huller, fjerne løs jord m.m. Det kan derfor være en god idé at holde ekstra øje med robotten i den periode. Allerede en første dag måtte vi ud 4-5 gange og udbedre terrænet og genstarte robotten. En af gangene havde den stået og arbejdet så intens, at den var løbet tør for batteri og måtte derfor bæres tilbage til laderen. Vi har mange fritstående træer i haven og specielt træer, hvor rødderne går lang ud i græsset, kan det være nødvendigt at slå små pløkke i jorden ved rødderne for at undgå at robotten kravler op på roden og sætter sig fast. Men når først robotten er kørt ind, så kører den bare dag ud og dag ind. Generelt vil alt som er over 8 cm højt, blive registreret af iMOWs kollisionssensorer. Derefter skifter iMOW retning og klipper videre på en anden flade. Mindre genstande som f.eks. legetøj eller klipklapper skal fjernes fra græsplænen, inden iMOW skal klippe. Hvis du vil beskytte bede, mindre prydbuske eller andre faste genstande, som er mindre end 8 cm høje, bør du udlægge afgrænsningstråden omkring dem.

Her ses tydeligt, hvor kablet er kørt ned.

Vi bliver ofte spurt om vi aldrig har fået stjålet vores robotter. Hertil er svaret nej. Langt de fleste robotter af mere seriøs karakter herunder iMOW-modellerne er udstyret med en alarm, som aktiveres, når maskinen løftes. Man kan desuden indstille, at der skal bruges en personlig PIN-kode til at starte iMOWen igen, når den har været stoppet. C-modellerne har også et såkaldt geofence, hvor du får besked i appen, hvis din iMOW forlader plænen! Skulle det ske, at den fjerne fra matriklen kan man med funktionen “Find my iMOW” nøjagtigt se, hvor den befinder sig. Det er derfor ikke attraktivt for tyve at stjæle robotterne.

Hvis du vil vide hvorfor vi skifter vores Husqvarna græsklipperrobotter ud med iMow fra STIHL, kan du læse vores tidligere indlæg herom.

Følg med når vi beretter om vores erfaringer med græsklipper robotter under rubrikken ‘Vores STIHL’