Skindstegt kulmule med sesamdressing, spidskål og grønne bønner

I går fik vi fisk fra Skagenfood. Det var en dejlig stor filet. Den medfølgende opskrift virkede inspirerende og mange af ingredienserne havde vi i vores køkkenhave. Det eneste vi ikke havde, var glaskål, som vi erstattede med spidskål. Undervejs ændrede vi lidt på opskriftens instruktioner, så her er den lettere modificerede udgave.
Opskriften er lavet af: Kok Jacob Dahl Andersen for Skagenfood.
OM KULMULEN:
Kulmulens mund er fyldt med spidse tænder og munden er helt sort, deraf navnet. Kulmulen går også under lokale navne som risbider, løje og skelfisk. Kulmulen har modsat torsken ingen skægtråd.
Kulmulens kød er mere blødt end torskens. Kødet er meget saftigt og er, sammenlignet med torskens kød, sværere at tørre ved tilberedningen.
Kulmulen er især en delikatesse i Sydeuropa, der aftager hovedparten af de kulmuler, der landes i Danmark.

Kulmule. Foto: visitthy.dk
TILBEREDNINGSTID
40-45 minutter
TILBEREDNINGSTID IALT
40-45 minutter
ANTAL personeR
3-4
TILBEReDNING
INGREDIENSER
600 g kulmulefilet med skind
50 g tamari eller soya sauce
50 g sesamfrø
2 fed hvidløg
1/2 citron
1 rød peberfrugt
1 lille spidskål
200 g grønne bønner
1 hjertesalat
1 bundt gulerødder med top
dild
salt og peber
INSTRUKTIONER
SESAMDRESSING:
- Rist sesamfrø i 175 grader varm ovn i ca. 10-12 min. til de er mørkegyldne.
- Knus dem derefter i en morten med lidt groft salt.
- Mal til de fleste frø er helt knust.
- Bland med 1-2 spsk rørsukker, citronsaft, finthakket hvidløg og tamari.
- Lad dressingen trække lidt så sukkeret opløses.
GRØNTSAGER:
- Fjern de yderste blade på spidskålet og skær det i tynde skiver på et mandolinjern.
- Skær også peberfrugt og gulerødder på mandolinen.
- Nib og blancher de grønne bønner.
- Rens og snit hjertesalatet.
- Pluk dild.
- Vend grøntsager og dressing sammen og lad den trække i 5 minutter.
- Smag til med salt og peber.
KULMULE:
- Rens fisken og del filleten i 2 mindre stykker.
- Lav to til tre fine rids i skindsiden med en skarp kniv.
- Krydr med salt og peber og vend dem i hvedemel.
- Steg fisken 2-3 min. på skindsiden i lidt neutral olie på en varm pande.
- Læg gerne pres på fisken de første 30 sekunder (evt. med en tallerken). Dette forhindrer fisken i at bue eller trække sig sammen og man får det sprødeste skind.
- Skru ned for blusset og lad fisken stege videre (stadig på skindsiden) til kødet netop begynder at få en mælkehvid farve.
- Tilsæt et par små klumper smør og lad det bruse op.
- Vend fisken og tæl til 10, hvorefter fisken er klar til servering.
Indlæg af samme kategori

Vi har masser af salat – også om sommeren!
Sommer er lig med salat. Kunsten er imidlertid ikke at så al salat på een gang i foråret, men derimod i mindre portioner med ca. 2-3 ugers mellemrum sommeren igennem, ellers risikerer man at drukne i salat eller hvad værre er, den står og rådner i køkkenhaven. Vi sår...

Vores ‘ørnenæb’ er blevet elektrisk!
En gang imellem kan det kræve stærke armmuskler at bruge et ørnenæb. Men med STIHL's lille en-hånds sav GTA 26 er det slut. Vi har en del hasselbuske, som vi med jævne mellem skærer ned, og det kan være noget af en opgave når man tager fat med ørnenæbbet. Vi har...

Så blev vores anden iMow robotplæneklipper fra STIHL installeret
Så kom dagen, hvor vi fik installeret den anden iMow robotplæneklipper fra STIHL. Som tidligere nævnt erstatter de vores tidligere Husqvarna Automowere. Vi benyttede lejligheden til at lægge nye og mere kraftige kabler ned og håber at mosegrise og muldvarper ikke...