Skindstegt lyssej med pasta

En af mine favoritretter, når jeg er i Italien, er friskkogt pasta med knust sort peber og ost. Osten er typisk en blanding af pecorino romano (en italiensk fåreost) og parmesan i forholdet 1:2.
På italiensk hedder denne ret ‘pasta alla cacio e pepe’. Retten serveres typisk som forret.
Da jeg forleden dag fik frisk fisk fra Skagen Food så jeg til min store glæde, at de havde komponeret en fiskeret, hvor netop ‘pasta alla cacio e pepe’ indgik i opskriften.
Så inspireret gik jeg i gang med at tilberede retten som viste sig at være yderst delikat. Prøv den selv.

TILBEREDNINGSTID

30 minutter

}

TILBEREDNINGSTID IALT

30 minutter

ANTAL personeR

2-3

TILBEReDNING

INGREDIENSER

600 g lyssejfilet med skind
10 hele sorte peberkorn
500 g spaghetti
25 g pecorino romano
50 g parmesan
250 g rosenkål
Løvstikke alt. bredbladet
persille
Salt og peber

l

INSTRUKTIONER

Start med at rive osten med en ostehøvl/el. rivejern og hak løvstikkebladene groft.

Sæt pastavandet over i en stor gryde og tilsæt rigeligt med salt. ‘Vandet skal være salt
som Middelhavet’, som italienerne siger.

Imens vandet bringes i kog skæres fisken ud i portionsstykker som krydres med salt og peber. Rosenkålene renses og skæres i kvarte stykker.

Rist herefter hele sorte peberkorn på en tør pande, der er stor nok senere til at rumme al pastaen. Jeg bruger gerne 1/2 tsk peberkorn pr. person. Rist peberkornene, så du fornemmer varmen fra peberen.

Lige inden pastavandet koger varmes en pande med lidt olie op. 

Når pastavandet koger sættes pastaen over. 

Læg fisken på den varme pande og steg fisken i 2-3 min. på skindsiden. Skru herefter
ned for varmen og lad fisken stege videre på skindsiden til kødet får en mælkehvid farve –
hold løbende øje med fisken.

Tag de ristede peberkorn af panden og knus dem groft i en morter. Kom de knuste peberkorn tilbage på panden. Tilsæt lidt smør og lad det bruse op ved medium varme uden at smørret bliver brunt.

Tilføj ca. 1 dl pastavand, skru ned for varmen, tilføj de klargjorte rosenkål og lad det
simre lidt.

Når pastaen er ca. 2/3 færdig fiskes pastaen op af vandet og over på panden. Rør rundt og fordel osten lidt efter lidt. Tilføj evt. løbende lidt pastavand fra gryden mens pastaen koges færdig så retten ender med at være dejlig cremet. Smag evt. til med lidt salt. Til slut vendes de hakkede løvstikkeblade i pastaen.

Sluttelig tilsættes et par små klatter smør til fisken. Når smørret bruser op vendes fisken. Tæl til 10 og fisken er klar. 

Server den sprødstegte fisk ovenpå på pastaen. Dryp evt. lidt olivenolie over og riv lidt ekstra ost over ved bordet.

Indlæg af samme kategori

Vi har masser af salat – også om sommeren!

Vi har masser af salat – også om sommeren!

Sommer er lig med salat. Kunsten er imidlertid ikke at så al salat på een gang i foråret, men derimod i mindre portioner med ca. 2-3 ugers mellemrum sommeren igennem, ellers risikerer man at drukne i salat eller hvad værre er, den står og rådner i køkkenhaven. Vi sår...

Vores ‘ørnenæb’ er blevet elektrisk!

Vores ‘ørnenæb’ er blevet elektrisk!

En gang imellem kan det kræve stærke armmuskler at bruge et ørnenæb. Men med STIHL's lille en-hånds sav GTA 26 er det slut. Vi har en del hasselbuske, som vi med jævne mellem skærer ned, og det kan være noget af en opgave når man tager fat med ørnenæbbet. Vi har...