Sommerlig jordbærcocktail

Efter en lang dag i haven om sommeren, ender det som oftes med at maden laves ud fra simple og nemme opskrifter til grillen, med det vi nu lige har i køleskabet og kan finde i haven. Men der er altid tid til at få en lille en før maden, mens vi venter på grillen, enten i form af en kold øl eller en let “frugt”-cocktail. Mynten, som vi har lige ved terrassen, ligesom kalder på, at vi skal lave mojito, men når det er jordbær-sæson, er der ligesom andre dejlige alternativer, som f.eks. en jordbær-cocktail med gin. Her har du opskriften på en af mine favoritter.

forberedelsestid

15 minutter

}

TILBEREDNINGSTID i alt

15 minutter

ANTAL PORTIONER

5-8

TILBEReDNING

INGREDIENSER

 • 2 SPSK SUKKER
 • SAFTEN FRA 2 LIMEFRUGTER, CA 4 SPSK
 • 1 BAKKE FRISKE JORDBÆR
 • 2 1/2 DL GIN
 • 1 LITER DANSK VAND MED KULSYRE
 • FRISK MYNTE, TIL PYNT
l

INSTRUKTIONER

 1. Bland sukker og limesaften i en kande (2 l kande) Tag 8 jordbær fra til pynt.
 2. Skyld og rens de resterende jordbær. Skær dem i skiver og bland dem med sukker og limesaft samt drys skiverne let med sukker og limesaft.
 3. Fyld glaskanden halvt med is. Hæld gin og danskvand i kanden sammen med jordbærene og rør rundt, så det hele blandes godt.
 4. Skær et snit i de fratagne jordbær, og sæt dem ned over glaskanten som pynt på serveringsglassene.
 5. Skænk gin-blandingen op i serveringsglassene.
 6. Pynt til sidst med mynte blade og server med friske jordbær.

Indlæg af samme kategori

Vi har masser af salat – også om sommeren!

Vi har masser af salat – også om sommeren!

Sommer er lig med salat. Kunsten er imidlertid ikke at så al salat på een gang i foråret, men derimod i mindre portioner med ca. 2-3 ugers mellemrum sommeren igennem, ellers risikerer man at drukne i salat eller hvad værre er, den står og rådner i køkkenhaven. Vi sår...

Vores ‘ørnenæb’ er blevet elektrisk!

Vores ‘ørnenæb’ er blevet elektrisk!

En gang imellem kan det kræve stærke armmuskler at bruge et ørnenæb. Men med STIHL's lille en-hånds sav GTA 26 er det slut. Vi har en del hasselbuske, som vi med jævne mellem skærer ned, og det kan være noget af en opgave når man tager fat med ørnenæbbet. Vi har...