Stegt rødspætte

Stegt rødspætte er altid et hit på sommerterrassen, og specielt hvis vi har fanget dem selv. Som altid serveres de med nyopgravede kartofler og persillesovs. Skal der kræses ekstra serveres friske asparges til.

forberedelsestid

15 minutter

}

TILBEREDNINGSTID

30 minutter

ANTAL PORTIONER

4

TILBEReDNING

INGREDIENSER

  • 4 HELE RØDSPÆTTER
  • HVEDEMEL
  • SALT
  • PEBER
  • 50 G. SMØR TIL STEGNING
  • EKSTRA SMØR
  • PERSILLE
  • NYE KARTOFLER
  • 2 CITRONER
l

INSTRUKTIONER

  1. Rødspætterne flås (Tip: få fiskehandleren til det), rens fisken og klip finderne af. Vend spætterne i hvedemel og krydr med salt og peber.
  2. Steg spætterne i smør 8-9 minutter på hver side, til de er møre, først på den mørke side.
  3. Server med nye kartofler og persillesovs, og citron.

    TIP Eventuelt komplementer retten med friske grønne asparges.

 

Forfatter Jens Erik Ebbesen

Indlæg af samme kategori

Vi har masser af salat – også om sommeren!

Vi har masser af salat – også om sommeren!

Sommer er lig med salat. Kunsten er imidlertid ikke at så al salat på een gang i foråret, men derimod i mindre portioner med ca. 2-3 ugers mellemrum sommeren igennem, ellers risikerer man at drukne i salat eller hvad værre er, den står og rådner i køkkenhaven. Vi sår...

Vores ‘ørnenæb’ er blevet elektrisk!

Vores ‘ørnenæb’ er blevet elektrisk!

En gang imellem kan det kræve stærke armmuskler at bruge et ørnenæb. Men med STIHL's lille en-hånds sav GTA 26 er det slut. Vi har en del hasselbuske, som vi med jævne mellem skærer ned, og det kan være noget af en opgave når man tager fat med ørnenæbbet. Vi har...