Surdejsrugbrød med maltsirup

Hjemmelavet rugbrød smager godt, specielt hvis man kan få fat i en god gang maltsirup. Her i julen fik jeg fat i lidt maltsirup, som straks blev anvendt i et rugbrød godt med kerner. Normal kan surdejsbrød tage lidt tid at lave, men her er en variant, som er let at lave i en travl hverdag. Opskriften giver to store brød.

forberedelsestid

15 minutter

}

TILBEREDNINGSTID

90 minutter

ANTAL PORTIONER

2 rugbrød

TILBEReDNING

INGREDIENSER

  • 1 liter rugmel
  • 1 liter hvedemel
  • 1 liter kerner (hvad du nu har f.eks. solsikkekerner, havregryn, sesamfrø, hørfrø, rugkerner, valnødder, hvedeklid, græskarkerner m.m.)
  • 6 spsk maltsirup
  • 2 spsk salt
  • 1,5 liter vand
  • En klump surdej.

Forfatter Kate Victoria Hand

l

INSTRUKTIONER

  1. Bland surdej, mel og vand og lad blandingen stå natten over.
  2. Næste dag tages en gang surdej fra til næste bagning.
  3. Tilsæt kerner, salt og malt – bland det helt godt.
  4. Smør to forme med olie, og hæld dejen op til ca. midt på formen.
  5. Lad den hæve på køkkenbordet med et klæde over, mens du er på arbejde eller til næste morgen (dejen kan godt stå i køleskabet og hæve i 4 dages tid).
  6. Sæt brødene i en kold ovn og bag den ved 200 C (180 C varmluft) i ca. 1 1/2 time.

Indlæg af samme kategori

Vi har masser af salat – også om sommeren!

Vi har masser af salat – også om sommeren!

Sommer er lig med salat. Kunsten er imidlertid ikke at så al salat på een gang i foråret, men derimod i mindre portioner med ca. 2-3 ugers mellemrum sommeren igennem, ellers risikerer man at drukne i salat eller hvad værre er, den står og rådner i køkkenhaven. Vi sår...

Vores ‘ørnenæb’ er blevet elektrisk!

Vores ‘ørnenæb’ er blevet elektrisk!

En gang imellem kan det kræve stærke armmuskler at bruge et ørnenæb. Men med STIHL's lille en-hånds sav GTA 26 er det slut. Vi har en del hasselbuske, som vi med jævne mellem skærer ned, og det kan være noget af en opgave når man tager fat med ørnenæbbet. Vi har...