Svenske “Kanelbullar”

Sverige er berømte for deres Kanelbullar eller Bullar, som de ofte omtales i hverdagen. De er altid et hit på morgenbordet, til eftermiddagskaffen, eller til et mellemmåltid, når blodsukkeret er lavt.

forberedelsestid
15 minutter
TILBEREDNINGSTID
45 minutter
ANTAL PORTIONER
6
TILBEReDNING
INGREDIENSER
- 50 GRAM GÆR
- 150 GRAM SMØR
- 5 DL MÆLK
- 1 DL SUKKER
- 1 TSKS SALT
- 3 TSKS KARDEMOMME
- 11-13 DL HVEDEMEL
FYLD: - 100 GRAM SMØR
- 1 DL SUKKER
- 1 SPSK KANEL
- 1 ÆG (TIL PENSLING AF BOLLERNE)
- PERLESUKKER TIL PYNT
INSTRUKTIONER
- Smuldr gæren ud i en skål.
- Smelt smørret i en kasserolle, uden at det koger. Tilsæt mælken. Rør til væsken bliver fingervarm max 37 grader.
- Hæld indholdet af kasserollen op i en skål. Rør gær, salt, sukker og kardemomme ud i væsken.
- Tilsæt hvedemel og rør til dejen er smidig og glat. Brug evt. en røremaskine. Pas på, ikke at tilsætte for meget mel, da bollerne dermed bliver tørre.
- Stil dejen til hævning i 30-45 min, eller indtil den er hævet til dobbeltstørrelse.
- Bland smør, sukker og kanel og lad det stå, indtil dejen er færdighævet.
- Når dejen er færdighævet deles den i to portioner og hver del rulles ud på køkkenbordet, indtil den har en størrelse på ca. 20×50 cm. Fordel halvdelen af fyldet jævnt på de to udrullede deje. Rul hver del sammen som en pølse.
- Skær dej-pølserne ud i 1-1,5 cm tykke skiver og læg skiverne i en papirform med den skårede side opad. Dæk dem til og lad dem efterhæve i 30-45 min.
- Pisk ægget og pensl forsigtigt bollerne og strø sukker ud over dem.
- Stil bollerne på en bageplade med bagepapir og bag dem ved 225°C i 8-10 minutter i en almindelig ovn eller i varmluftsovn ved 200°C i 10-12 minutter, indtil bollerne har fået en fin brun farve.
- Når bollerne er færdige stilles til til afkøling på en bagerist.
Indlæg af samme kategori
Vi har masser af salat – også om sommeren!
Sommer er lig med salat. Kunsten er imidlertid ikke at så al salat på een gang i foråret, men derimod i mindre portioner med ca. 2-3 ugers mellemrum sommeren igennem, ellers risikerer man at drukne i salat eller hvad værre er, den står og rådner i køkkenhaven. Vi sår...
Vores ‘ørnenæb’ er blevet elektrisk!
En gang imellem kan det kræve stærke armmuskler at bruge et ørnenæb. Men med STIHL's lille en-hånds sav GTA 26 er det slut. Vi har en del hasselbuske, som vi med jævne mellem skærer ned, og det kan være noget af en opgave når man tager fat med ørnenæbbet. Vi har...
Så blev vores anden iMow robotplæneklipper fra STIHL installeret
Så kom dagen, hvor vi fik installeret den anden iMow robotplæneklipper fra STIHL. Som tidligere nævnt erstatter de vores tidligere Husqvarna Automowere. Vi benyttede lejligheden til at lægge nye og mere kraftige kabler ned og håber at mosegrise og muldvarper ikke...