Svenske “Kanelbullar”

Sverige er berømte for deres Kanelbullar eller Bullar, som de ofte omtales i hverdagen. De er altid et hit på morgenbordet, til eftermiddagskaffen, eller til et mellemmåltid, når blodsukkeret er lavt.

forberedelsestid

15 minutter

}

TILBEREDNINGSTID

45 minutter

ANTAL PORTIONER

6

TILBEReDNING

INGREDIENSER

  • 50 GRAM GÆR
  • 150 GRAM SMØR
  • 5 DL MÆLK
  • 1 DL SUKKER
  • 1 TSKS SALT
  • 3 TSKS KARDEMOMME
  • 11-13 DL HVEDEMEL
    FYLD:
  • 100 GRAM SMØR
  • 1 DL SUKKER
  • 1 SPSK KANEL
  • 1 ÆG (TIL PENSLING AF BOLLERNE)
  • PERLESUKKER TIL PYNT
l

INSTRUKTIONER

  1. Smuldr gæren ud i en skål.
  2. Smelt smørret i en kasserolle, uden at det koger. Tilsæt mælken. Rør til væsken bliver fingervarm max 37 grader.
  3. Hæld indholdet af kasserollen op i en skål. Rør gær, salt, sukker og kardemomme ud i væsken.
  4. Tilsæt hvedemel og rør til dejen er smidig og glat. Brug evt. en røremaskine. Pas på, ikke at tilsætte for meget mel, da bollerne dermed bliver tørre.
  5. Stil dejen til hævning i 30-45 min, eller indtil den er hævet til dobbeltstørrelse.
  6. Bland smør, sukker og kanel og lad det stå, indtil dejen er færdighævet.
  7. Når dejen er færdighævet deles den i to portioner og hver del rulles ud på køkkenbordet, indtil den har en størrelse på ca. 20×50 cm. Fordel halvdelen af fyldet jævnt på de to udrullede deje. Rul hver del sammen som en pølse.
  8. Skær dej-pølserne ud i 1-1,5 cm tykke skiver og læg skiverne i en papirform med den skårede side opad. Dæk dem til og lad dem efterhæve i 30-45 min.
  9. Pisk ægget og pensl forsigtigt bollerne og strø sukker ud over dem.
  10. Stil bollerne på en bageplade med bagepapir og bag dem ved 225°C i 8-10 minutter i en almindelig ovn eller i varmluftsovn ved 200°C i 10-12 minutter, indtil bollerne har fået en fin brun farve.
  11. Når bollerne er færdige stilles til til afkøling på en bagerist.

Indlæg af samme kategori

Kanelboller

Kanelboller

Sverige er berømte for deres 'kanelbullar' og mens jeg boede i Sverige lærte jeg faktisk at lave dem 'på rigtigt', som man siger på svensk. Du kan læse hvordan man laver svenske kanelbullar her. For et par dage siden så jeg helt tilfældigt en video med en gut, der...

Ærte myntesuppe

Ærte myntesuppe

I sidste uge, hvor det var rigtig varmt, blev vi spurgt om vi ville lave suppe til et aftenarrangement i Timotheus kirken i Valby. Den udfordring kunne vi ikke stå for, så vi sagde ja! Men hvilen suppe skulle vi vælge at lave til en varm sommeraften med et modent...

Vi har fået ny robotplæneklipper fra STIHL

Vi har fået ny robotplæneklipper fra STIHL

- vi skifter vores Husqvarna Automower ud med STIHL's iMow. Vi har indtil dette forår haft 2 Husqvarna AutoMower plæneklipperrobotter i gang  i vores have. Hvorfor 2? Jo, vi har et stort græsareal på ca. 5600 kvm, der er gennemskåret af en grusvej, derfor har vi to...