Tærte med frisk spinat, feta og tomatsalsa

En sprød tærte med grov bund og fyld af frisk spinat, løg og æg – og med en sensommersød tomatsalsa af frilandstomater.

 

ForberedelsesTID

20 minutter

}

TILBEREDNINGSTID i alt

45 minutter

ANTAL PORTIONER

4

TILBEReDNING

INGREDIENSER

TÆRTEDEJ

80 gr. økologisk hvedemel
40 gr. havremel
40 gr. rugmel
1/2 tsk. bagepulver
1 spsk koldpresset rapsolie
1 spsk vand
1 tsk. salt
1 dl. yoghurt naturel (eller A38)

GRØNTSAGER

100-150 gr. frisk spinat
1 løg
3 fed hvidløg
Olivenolie til stegning
Tomatsalsa
4 stk. mellemstore frilandstomater
1/2 citron
1 løg
2 fed hvidløg
Olivenolie
Salt og peber

FYLD

3 æg
1/2 dl mælk
100 gr. feta
Havsalt, peber (evt. lidt revet muskatnød)

l

INSTRUKTIONER

Tænd ovnen på 200 grader.

Bland de tre slags mel og bagepulver. Rør blandingen til en dej med rapsolie, vand, salt og yoghurt. Rul dejlen tyndt ud (ca. 2 mm.) og læg den i en tærteform, så den dækker både bund og sider. Prik små huller i overfladen med en gaffel. Sæt formen i den forvarmede ovn, og bag tærtebunden i ca. 15 min.

Skyl og afdryp spinat. Pil løg og hvisløg. Hak det ene løg, 2-3 hvidløg samt spinaten groft.

Sauter løg og hvidløg klare og bløde på en pande i lidt olivenolie. Tilføj spinaten og steg endnu et par minutter.

Slå de 3 æg ud i en skål og rør dem sammen med mælken. Krydr med salt, peber og evt. lidt revet muskatnød. Vend spinat og løg i æggemassen, bryd fetaosten i mindre stykker og kom det hele i den forbagte tærtebund.

Bag tærten i 20-30 min til den er gylden og æggemassen er stivnet.

Skyl tomaterne og skær dem i mindre firkanter. Skær løget i fine tern.

Rør en dressing af citronsaft, 1 knust fed hvidløg, salt, peber og lidt olivenolie. Bland tomater og dressing og server sammen med den varme tærte.

Indlæg af samme kategori

Vi har masser af salat – også om sommeren!

Vi har masser af salat – også om sommeren!

Sommer er lig med salat. Kunsten er imidlertid ikke at så al salat på een gang i foråret, men derimod i mindre portioner med ca. 2-3 ugers mellemrum sommeren igennem, ellers risikerer man at drukne i salat eller hvad værre er, den står og rådner i køkkenhaven. Vi sår...

Vores ‘ørnenæb’ er blevet elektrisk!

Vores ‘ørnenæb’ er blevet elektrisk!

En gang imellem kan det kræve stærke armmuskler at bruge et ørnenæb. Men med STIHL's lille en-hånds sav GTA 26 er det slut. Vi har en del hasselbuske, som vi med jævne mellem skærer ned, og det kan være noget af en opgave når man tager fat med ørnenæbbet. Vi har...