Torskesalat med hjemmelavet pesto

Da jeg var barn, var torsk hverdagsmad for mange. Jeg hadede torsk, kun når min moster hakkede torskefileterne og panerede dem, kunne jeg spise torsk. I dag er torsk – da bestanden er for nedadgående – blevet en dyr spisefisk og en fisk man kan finde på mange spisekort rundt om på restauranterne. I dag skal jeg stadig tage tilløb til at spise torsk, men her er en variant som jeg har lært at holde af, måske fordi jeg i lige så høj grad elsker smagen af den hjemmelavede pesto lavet af basilikumplanterne i haven. En dejlig sommerforret som man såmænd kan servere hele året, når bare man får fat i frisk basilikum. Et køligt glas hvidvin klæder absolut denne ret.

Forfatter: Jens Erik Ebbesen.
Med inspiration fra Samatha Ôberg, med hvem jeg har fotograferet mad gennem nogle år efterhånden.

forberedelsestid

15 minutter

}

TILBEREDNINGSTID

20 minutter

ANTAL PORTIONER

2

TILBEReDNING

INGREDIENSER

  • 600 g torskefilet
  • 5 kartofler (ca. 500 g)
  • 2 potter basilikum hvis ikke du kan plukke den direkte fra haven.
  • 50 g smuttede mandler
  • 1 fed hvidløg
  • 2 spsk revet parmesanost
  • 1/2 kop olivenolie
  • 1/2 bøtte ricotta (125g)
  • 1 rødløg
  • 1 pakke salat fx roman
  • salt og peber
l

INSTRUKTIONER

  1. Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker. Kog dem i let saltet vand.
  2. Hæld basilikumblade, mandler, hvidløg, salt, revet ost og olie i en foodprocessor. Bland så du får en glat creme.
  3. Bland pestoen med ricottaen og hæld 3-4 spsk kartoffel vand i og rør, til du har en creme med konsistensen af syrnet mælk.
  4. Hak det røde løg i små firkanter.
  5. Skær fisken i 3 cm stykker. Kog fisken i saltet vand i cirka 1,5 minutter, eller indtil fisken er helt kogt.
  6. Fordel salaten på et fad.
  7. Bland pesto med kartofler og fisk. Rør forsigtigt, så fisken ikke går i stykker. Smag til med salt og peber.
  8. Tilsæt blandingen til salaten og drys med løg.

Indlæg af samme kategori

Vi har masser af salat – også om sommeren!

Vi har masser af salat – også om sommeren!

Sommer er lig med salat. Kunsten er imidlertid ikke at så al salat på een gang i foråret, men derimod i mindre portioner med ca. 2-3 ugers mellemrum sommeren igennem, ellers risikerer man at drukne i salat eller hvad værre er, den står og rådner i køkkenhaven. Vi sår...

Vores ‘ørnenæb’ er blevet elektrisk!

Vores ‘ørnenæb’ er blevet elektrisk!

En gang imellem kan det kræve stærke armmuskler at bruge et ørnenæb. Men med STIHL's lille en-hånds sav GTA 26 er det slut. Vi har en del hasselbuske, som vi med jævne mellem skærer ned, og det kan være noget af en opgave når man tager fat med ørnenæbbet. Vi har...