Traditionel Crème Brûlée

En af de klassiske franske desserter af fløde, æggeblommer og sukker afsluttet med et tyndt låg af sprød karamelliseret sukker. En dessert der giver glæde ved enhver festlig lejlighed.

forberedelsestid

10 minutter

}

TILBEREDNINGSTID

35 minutter

ANTAL PORTIONER

4-6

TILBEReDNING

INGREDIENSER

  • 4 PASTEURISEREDE ÆGGEBLOMMER
  • 85 GRAM SUKKER
  • 1 VANILJESTANG
  • 1/4 LITER PISKEFLØDE
  • 1 DL SØDMÆLK

 

Forfatter Jens Erik Ebbesen

l

INSTRUKTIONER

  1. Rør æggeblommer, sukker og vaniljekorn sammen med en ske.
  2. Rør herefter fløde og mælk i æggeblandingen.
  3. Sigt blandingen og fordel den i 4 ovnfaste skåle (a ca. 2 dl).
  4. Stil skålene på en bageplade og bag dem midt i ovnen i ca. 35-40 min – indtil cremen har sat sig. Cremen må ikke begynde at boble/koge når den bages – den skal have en “glat” overflade og skælve en anelse, når den er færdig.
  5. Stil crème brûleérne i køleskabet i mindst 3 timer – uden at dække dem til.
  6. Drys de iskolde crème brûleé med sukker og brænd dem med en gasbrænder til sukkeret er smeltet og har taget farve. Server straks.

Indlæg af samme kategori

The boller

The boller

I går fejrede vi min datters fødselsdag. Hos os er der ingen fødselsdag uden boller, som jeg bager. Normalt bager jeg rosinboller, men i takt med at at vi bliver flere og flere i familien og enkelte familiemedlemmer ikke bryder sig om 'indbagte' rosiner, valgte jeg i...

Focaccia med oliven, rosmarin og salt

Focaccia med oliven, rosmarin og salt

Mens du venter på aftenmaden på terrassen om sommeren er der ikke noget bedre end at få et friskbagt focaccia sammen med lidt olivenolie sammen med et glas rødvin. Den italienske brødklassiker focaccia kan laves og nydes på rigtig mange måder. I princippet går...

Karens æblekage

Karens æblekage

Vi har rigtig mange æbler i år. Så mange, at vi næsten ikke kan få dem brugt. En god måde at bruge dem på, er ved at lave en god gammeldags æblekage. Der findes naturligvis mange opskrifter på æblekager. Efter mange forsøg har vi udviklet denne variant, som er meget...

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.